Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 redenen die bewijzen dat je soms meer risico’s moet nemen

Anja
3 min read

Sommige mensen deinzen echt bijna voor niets terug, ze zwemmen met haaien, doen aan parachutespringen en bungeejumpen, maar moeten vervolgens alle moed bij elkaar rapen om een leuke man of vrouw te benaderen in de kroeg. Hoeveel risico iemand neemt, is dan ook erg afhankelijk van de situatie waarin hij, of zij, verkeert.

Vandaag de dag kun je een eenvoudige test doen, en erachter komen op welke gebieden je het liefst risico neemt en op welke ogenblikken je liever niets in de waagschaal legt. Dat gaat dan over verschillende aspecten van het leven: ethiek, financieel, gezondheid en veiligheid, vrije tijd en sociale aangelegenheden. Het kan zijn dat je op bepaalde gebieden liever eerst de kat uit de boom kijkt, terwijl je in een andere situatie juist niet aarzelt om iets op het spel te zetten. Deze beslissingen kunnen je zowel voor- als nadelen hebben, maar ook dat is weer van persoon tot persoon verschillend. Sommige mensen zijn weinig geneigd om risico’s te nemen, anderen nemen graag risico’s. Wij hebben enkele redenen op een rijtje gezet waarom je soms meer risico moet nemen:

1. Je focust op wie je wilt worden en wat je wilt doen

Eigenlijk gaat het hier om ‘het beste uit jezelf halen’. Sommige mensen hebben zo’n dagelijkse routine in het leven waardoor je vast komt te zitten. Er zijn geen uitdagingen meer en je verwart je normale leven met het leven dat je eigenlijk wilt leiden. Je ontdekt jezelf, je passies en je doelen wanneer je jezelf af en toe uitdaagt en dingen doet die je normaliter niet zou doen.

2. Je verslaat je angsten

Als je af en toe risico neemt, dan stap je uit je comfort zone. Niemand kan leven zonder te falen en er zijn altijd dingen die zullen mislukken of mis gaan. Maar daarvoor moet je geen angst hebben. Mensen die met veel angsten leven en altijd bang zijn dat dingen zouden mislukken, zijn ook minder geneigd om bijvoorbeeld te stoppen met die saaie job of een einde te maken aan die ongelukkige relatie.

3. Je inspireert anderen

Mensen die uitdagingen aangaan en risico’s nemen, zijn geen kuddiedieren. Zij zullen niet zomaar volgen, zij zullen juist zelf actie ondernemen en dingen doen. Zo’n mensen inspireren anderen om assertief te zijn en dingen te doen

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…