Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 makkelijke tips: zo start je met een ‘minimalistic lifestyle’

Olivier
2 min read

In deze tijden van crisis, kiezen steeds meer mensen voor een zogeheten ‘minimalistic lifestyle’. Dit houdt in dat je minimalistisch leeft, je doet een groot deel van je spullen weg en zorgt dat je niet veel spullen koopt. Dit is beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Maar hoe begin je hier nu mee? Hieronder 4 makkelijke tips om met een ‘minimalistic lifestyle’ te beginnen!

1 in = 1 uit

Je wilt natuurlijk in ieder geval voorkomen dat je méér spullen in je bezig krijgt. Het is niet makkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Het is belangrijk om de volgende regel te hanteren. Voor alles wat je koopt doe je iets weg. Voorbeeld: Wil je graag een nieuwe trui kopen? Doe dan eerst een (oude) trui weg, daarna mag je pas een nieuwe kopen. Simpel en effectief!

Verminder triggers

Ben jij verslaaft aan shoppen en wil je graag minimalistische gaan leven? Dit zijn twee dingen die goed botsen met elkaar. Het is niet eenvoudig om van je shopverslaving af te komen, maar er zijn een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen. De eerste is het verminderen van triggers. Schrijf je uit van alle e-mails met aanbiedingen, zorg dat geen reclamefolders meer in de brievenbus krijgt en lees minder modetijdschriften.

Koop alleen dingen die passen bij wat je al hebt

Een veelgemaakte fout is dat veel mensen dingen kopen die niet bij de spullen passen die ze al hebben. Zo heb je natuurlijk meer kleren nodig. Koop liever kleren die makkelijk te combineren zijn met de kleding die je thuis al hebt. Zo voorkom je dat je veel te veel kleding in je kast hebt hangen!

Probeer een maand niets te kopen

Dit klinkt misschien erg lastig, maar het valt reuze mee. Probeer eens een maand lang geen nieuwe spullen aan te schaffen. Dan hebben we het natuurlijk niet over eten en bijvoorbeeld Wc-papier, maar wel over kleding en andere (onnodige) zaken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…