Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 redenen waarom je na de middelbare school een tussenjaar moet nemen

Olivier
2 min read

De meeste tieners beginnen na hun middelbare school gelijk aan een vervolgstudie, maar is dit wel zo verstandig? Hoe kun je nu al op 16/17 jarige leeftijd weten wat voor werk je wilt doen als je volwassen bent? Een andere optie is het nemen van een zogeheten tussenjaar. Je neemt een ‘sabbatical’ na je middelbare school om erachter te komen wat nu je interesses zijn. Je kunt in dit jaar fulltime gaan werken, om erachter te komen of je al klaar bent om de arbeidsmarkt op te gaan. Veel andere kiezen er echter voor om te gaan reizen. Hoe je dit jaar indeelt moet je natuurlijk helemaal zelf weten, ieder persoon is verschillend. Ongeacht wat je doet, is het nemen van een tussenjaar vaak een goede keuze. Waarom? Dat lees je in dit artikel. Hieronder 4 redenen waarom je na de middelbare school een tussenjaar moet nemen!

Staat goed op je CV

Wanneer je een tussenjaar neemt en besluit om rond te reizen, kan je dit mooi op je CV zetten. Je toekomstige werkgever zal dit zien als een pluspunt. Het toont aan dat je op jonge leeftijd al zelfstandig bent en dat je avontuurlijk ingesteld bent.

Je leert jezelf kennen

Tijdens een tussenjaar, zonder verplichtingen, leer je jezelf goed kennen. Je kunt precies doen wat je wilt en wie weet ontdek je wel een nieuwe passie!

Inspiratie opdoen

Een tussenjaar is ideaal om erachter te komen wat je wilt doen. Er is geen druk en je kunt jezelf rustig oriënteren voor de toekomst.

Een nieuwe taal leren

Een tussenjaar is de perfecte gelegenheid om op reis te gaan en een nieuwe taal te leren. Ok, Engels is bij verre de belangrijkste taal, maar leer bijvoorbeeld Frans of Spaans. Hier heb je later gegarandeerd baat bij.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…