Shanghai kondigt einde van lockdown aan
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Inhoud
De meeste tieners beginnen na hun middelbare school gelijk aan een vervolgstudie, maar is dit wel zo verstandig? Hoe kun je nu al op 16/17 jarige leeftijd weten wat voor werk je wilt doen als je volwassen bent? Een andere optie is het nemen van een zogeheten tussenjaar. Je neemt een ‘sabbatical’ na je middelbare school om erachter te komen wat nu je interesses zijn. Je kunt in dit jaar fulltime gaan werken, om erachter te komen of je al klaar bent om de arbeidsmarkt op te gaan. Veel andere kiezen er echter voor om te gaan reizen. Hoe je dit jaar indeelt moet je natuurlijk helemaal zelf weten, ieder persoon is verschillend. Ongeacht wat je doet, is het nemen van een tussenjaar vaak een goede keuze. Waarom? Dat lees je in dit artikel. Hieronder 4 redenen waarom je na de middelbare school een tussenjaar moet nemen!
Wanneer je een tussenjaar neemt en besluit om rond te reizen, kan je dit mooi op je CV zetten. Je toekomstige werkgever zal dit zien als een pluspunt. Het toont aan dat je op jonge leeftijd al zelfstandig bent en dat je avontuurlijk ingesteld bent.
Tijdens een tussenjaar, zonder verplichtingen, leer je jezelf goed kennen. Je kunt precies doen wat je wilt en wie weet ontdek je wel een nieuwe passie!
Een tussenjaar is ideaal om erachter te komen wat je wilt doen. Er is geen druk en je kunt jezelf rustig oriënteren voor de toekomst.
Een tussenjaar is de perfecte gelegenheid om op reis te gaan en een nieuwe taal te leren. Ok, Engels is bij verre de belangrijkste taal, maar leer bijvoorbeeld Frans of Spaans. Hier heb je later gegarandeerd baat bij.
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon