Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die alleen echte horecamensen herkennen

Anja
2 min read

Heel wat mensen werken in de horeca en ook veel studenten hebben een studentenjob in de horeca. Het verdient goed, je hebt leuke collega’s en je blijft soms na de werkuren lang plakken om iets te drinken en wat te praten met de collega’s. Wat zijn nu de dingen die alleen échte horecamensen herkennen? Wij hebben er vijf voor jullie op een rijtje gezet!

1. Marathon

Lopen lopen en nog eens lopen. Op een normale werkdag loop je ruim 5 kilometer als ober of serveerster. En dan hebben we het nog niet eens over de drukke weekends. Pffff!

2. Gezelligheid kent geen tijd

Gasten die het liefst uren met je babbelen terwijl je net 6 borden op je arm hebt, maar natuurlijk blijf je altijd beleefd. Klant is koning, toch?

3. Flauwe grappen

Minstens 10 keer per dag moeten doen alsof je lacht om gasten die na het betalen zeggen: ‘alweer geslaagd!’ of ‘kunnen we die rekening achterwege laten, in ruil daarvoor doe ik wel de afwas’. Wij worden er maar moe van.

4. Oneindige werkdagen

Je vriendinnen begrijpen niet als je zegt dat je nog niet weet hoe laat je op het feestje kan zijn, “Je hebt toch wel een eindtijd?”. Helaas weet je in de horeca nooit hoe laat je klaar bent met werken.

5. Weekenden en feestdagen

Weekenden of feestdagen zijn voor de meeste mensen vrije dagen zijn, maar voor jou zijn het de drukste dagen. Weekend: welk weekend?

Je moet er wat voor over hebben, werken in de horeca. Maar gelukkig krijg je hier een hoop gezelligheid voor terug.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…