Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 simpele tips om langer te leven

Olivier
2 min read

We willen natuurlijk allemaal zo oud mogelijk worden, maar hoe doe je dit nu? We zijn allemaal bekend met de basis; niet roken, voldoende bewegen en gezond eten. Er zijn echter meer dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je langer leeft. Hieronder 5 simpele tips om langer te leven. Op naar de 100 jaar!

1. Floss je tanden

Dit klinkt misschien gek, maar als je niet goed poetst en flosst, is de kans groot dat je last krijgt van ontstoken tandvlees. Op deze manier komen er bacteriën in je bloedbaan en dit kan onder andere een hartontsteking als gevolg hebben.

2. Ga lopen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die een half uur per dag bewegen, ouder worden. Je hoeft hier echt niet voor naar de sportschool, een half uurtje lopen of fietsen voldoet al! Denk voortaan dus maar even goed na wanneer je in de auto stapt om naar je werk te gaan. Pak liever de fiets!

3. Eet chocolade

Ja, dit lees je goed! Maar niet alle chocolade is goed voor je. Alleen chocolade met minimaal 77% zorgt ervoor dat je lichaam beter beschermd is tegen giftige stoffen van buitenaf. Hoe puurder de cacao, hoe meer antioxidanten erin zitten!

4. Zorg dat je voldoende slaapt!

Ga af en toe eens een uurtje eerder naar bed. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich namelijk en je wordt ook nog eens fitter wakker! Bovendien is je bloeddruk lager wanneer je goed slaapt en dit is weer beter voor je hart.

5. Adem twee keer per dag drie minuten heel rustig diep in en dan weer uit.

Wist je dat veel mensen verkeer ademen. Ze ademen te snel en oppervlakkig. Het is belangrijk om rustig en diep te ademen. Zo krijgt je lichaam meer zuurstof binnen en die zuurstof is weer goed voor je organen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…