scrollTop top

5 tips om je bier sneller te koelen

5 tips om je bier sneller te koelen

Heb jij net een bak bier gekocht voor een feestje op dezelfde avond? Dan maak jij je waarschijnlijk zorgen over de temperatuur van het bier. Niemand vindt het lekker om lauw bier te drinken. Bier in blik koelt van nature sneller, maar veel mensen vinden het lekkerder om uit een flesje te drinken. Hieronder 6 tips om je flesje(s) bier sneller te koelen!

Truc 1: Bier in de vriezer

Tijd: 40 minuten

Leg je biertjes voor 40 minuten in de vriezer. De koude lucht van de vriezer zal de temperatuur van het bier verlagen tot die gelijk is aan die van de omgeving.

Truc 2: Emmer met ijsblokjes

Tijd: 35 minuten

Leg je bierflesjes in een emmer met water en ijsblokjes. Doordat de ijsblokjes het glas raken brengen zij de kou beter over dan de lucht eromheen.

Truc 3: Natte handdoek in de vriezer

Tijd: 30 minuten

Deze methode werkt sneller dan methode 1. Omdat de koude handdoek direct contact heeft met de flesjes, zullen deze sneller afkoelen.

Truc 4: Onderdompelen in ijswater met zout

Tijd: 12 minuten

Door het zout in de emmer ijswater, wordt deze kouder. Dit komt omdat zout water pas bij een lagere temperatuur bevriest.

Truc 5: Roeren in ijswater met zout

Tijd: 7 minuten

Heb je echt veel haast en wil jij je bier zo snel mogelijk ijskoud hebben? Dan kun je de flesjes het beste onderdompelen in een emmer met gezouten ijswater. Blijf gedurende 7 minuten de flesjes rondroeren in de emmer en je biertjes zullen heerlijk koud zijn. Door de beweging zorg je ervoor dat het koudste water zich altijd rond de flesjes bevindt.

Proost!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  239.699.795
 • Aantal
  doden
  4.886.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.279.869
 • Aantal
  doden
  25.747

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!