Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 travelhacks die iedereen zou moeten weten

Olivier
2 min read

Reizen is voor de meeste mensen een van de leukste dingen in het leven. Je ziet de wereld, leert terwijl je op reis bent en maakt kennis met andere culturen. Helaas is reizen vaak duur en niet iedereen kan dit betalen. Maar wist je dat reizen helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Hieronder 5 travelhacks die iedereen zou moeten weten!

Boek ver van tevoren

Boek je reis altijd ver van tevoren. De vliegtickets zullen goedkoper zijn, maar zo ook de accommodatie.

Couchsurfing

Je hebt vast weleens van couchsurfen gehoord. www.couchsurfing.com is een website waar mensen een (meestal gratis) slaapplek aanbieden voor reizigers. Je kunt op de bank komen te liggen, maar soms heb je zelfs je eigen kamer! Vooral in de grotere steden is het aanbod groot.

Work-a-way

Dit is meer voor als je van plan bent om langer op reis te gaan. Op www.workaway.com zijn mensen opzoek naar vrijwilligers. Het kan gaan om werken op het platteland, of bijvoorbeeld in een hostel. Het handige van work-a-way is dat je in ruil voor de dienst die je levert gratis onderdak krijgt. Vaak krijg je er ook nog eens gratis maaltijden bij. Ander voordeel van deze manier van reizen is dat je echt bij de ‘locals’ terecht komt.

Wees flexibel

Zorg dat je altijd flexibel met je data bent. Zo kun je de goedkoopste vluchten boeken en misschien is de accommodatie ook net iets goedkoper een paar dagen later.

Blablacar

Blablacar is een ‘rideshare’ website waar mensen hun rit op plaatsen. Het is een beetje hetzelfde als ‘liften’, maar dan betaal je een kleine vergoeding. Er zijn verschillende soorten ritten te vinden. Van lokale ritten tot 10 kilometer tot ritten die meerdere landen doorgaan.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…