Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 X inspiratie voor een tripje in eigen land

Camille
3 min read

Veel mensen denken dat ze alleen een onvergetelijke vakantie kunnen organiseren in het buitenland, wij weten wel beter!  Ook als je besloten hebt in eigen land te blijven dit jaar, kun je een fijne en originele vakantie meemaken. Heb je wat inspiratie nodig om jouw vakantie in eigen land tot een groot succes te maken?

Tip 1: een sportieve vakantie

Vind jij het leuk om sportief bezig te zijn en heb je zin in een actieve vakantie? Dan kun je naar de Belgische Ardennen gaan voor een sportief tripje in eigen land. Je kunt hier heerlijk wandelen, maar je kunt er ook mountainbiken, kamperen of kanovaren. Leer kiten! In elke badstad aan onze kust zijn er 1 of meerdere surf- en kite clubs. Bereidwillige en onderlegde monitoren zullen je in geen tijd deze fantastische sport aanleren.

Tip 2: maak een stedentrip

Ken je je eigen land en streek? Bijna alle steden en dorpen organiseren talloze activiteiten gedurende de zomermaanden. Ben je sportief, cultureel of muziekminnend? Kies dan in functie van je interesse en dompel je onder in je eigen cultuur, ontdek of herontdek streekgerechten, musea, festivals of een zomerse rommelmarkt.

Tip 3: ga naar een vakantiepark

In België zijn veel gezellige vakantieparken te vinden, waar je een leuk huisje kunt huren, zowel aan de kust in de Kempen of de Ardennen. Dit zijn op en top bestemmingen voor families met kinderen. De vele activiteiten die er georganiseerd worden zorgen ervoor dat de vakantie gevuld en ontspannend is.

Tip 4: shoppen in Antwerpen

Doe jij niets liever dan de hele dag winkelen? Breng dan een bezoekje aan Antwerpen, want hier vind je vele unieke winkels waar je helemaal los kunt gaan. Maak jouw shopping trip compleet met een overnachting in een leuk en hip hotel en je hebt echt een mini-vakantie. Kom je uit Antwerpen of de buurt van deze stad en ben je hier al vaak genoeg geweest? Ga dan naar een andere shoppingstad in eigen land, zoals Brussel of Gent.

Tip 5: ga naar de natuur

In België zijn veel prachtige natuurgebieden te vinden, waar je een mooi vakantiehuis kunt huren om je even helemaal terug te trekken. Van eenvoudige blokhutjes tot grote huizen met een eigen zwembad: je vindt het allemaal in de vrije natuur in eigen land. En omdat je middenin een natuurgebied zit, kun je vanuit jouw vakantiewoning heel eenvoudig sportieve activiteiten als wandeltochten, fietstochten en tochten op de mountainbike organiseren. Heb je zin om even een tijdje helemaal niets te doen? Dan trek je je terug in jouw vakanti.ehuis in de natuur om een boek te lezen, muziek te luisteren of aan het zwembad te ontspannen.

Lees ook:

Lees meer.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…