Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 dingen die ik had willen weten voordat ik leerkracht op de middelbare school werd

Olivier
3 min read

Daar ben je dan. Je hebt je oplieiding afgerond en bent aangenomen bij een Middelbare school. Je leven als leerkracht is begonnen. Na de eerste paar weken kom je erachter dat het niet zo makkelijk is als je in eerste instantie dacht. Je moet rekening houden met meer dingen dan je voorzien had. Waarom vertelde niemand je dit vóór dat je leerkracht werd? Daarom hieronder 6 dingen die men had willen weten voordat ze leerkracht op de middelbare school werden

Je wordt altijd gevonden door leerlingen op social media

Social media is natuurlijk hartstikke leuk, voor je leven buiten school om… Voor je leerlingen moet je natuurlijk het goede voorbeeld zijn. Dit lukt niet goed wanneer ze op internet allemaal foto’s zien van jou waarop je ladderzat te zien bent. Je moet de beveiliging van je facebookaccount dus goed afstellen op nieuwsgierige tieners!

Roddel niet in de lerarenkamer

De lerarenkamer is niet de plek om persoonlijke zaken te bespreken. Ook is het niet aan te raden te roddelen over andere leerkrachten. De roddel komt echt wel bij die persoon terecht!

Werken met een kater is onmogelijk

Wanneer je les geeft is het vrijwel onmogelijk om met een kater op werk te verschijnen. Je kan niet te laat komen en wanneer je er eenmaal bent gaat verstoppen ook lastig. Je staat de hele dag in het middelpunt van de belangstelling en dat elke dag!

Ouderavond werken beangstigend

Je vindt het doodeng om voor een groep ouders te staan die naast aandachtig luisteren, ook nog eens notities maken van alles wat je zegt. Je kunt er bijna niet van slapen, zo eng vindt je het.

Zondagavonden zijn verschrikkelijk

Waar je normaal op zondagavond voor het slapengaan lekker voor de buis hing, ben je nu druk met het bedenken van lessen en het voorbereiden van deze. Nee, geen marathon van je favoriete serie meer op zondagavond voor jou!

De leerlingen zijn viezer dan je denkt

Natuurlijk, over het algemeen zijn pubers minder hygiënisch dan volwassenen. Ze slaan geregeld een dagje douchen over en dat zonder schaamte. Dat het zo erg was had je niet verwacht. Als één van je pupillen vergeten is deodorant op te doen, hang jij de hele dag in een zweetgeur. Bah!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…