Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 dingen die je altijd geheim moet houden

Bram
2 min read

Er zijn een aantal dingen die we beter voor onszelf houden. Hoe graag we ze ook willen vertellen, het zal je geen goed doen. Hier zijn 6 belangrijke dingen die je altijd geheim moet houden.

1. Je meest ambitieuze plannen

Vertel niets over je meest ambitieuze plannen. Hou ze geheim tot je ze echt hebt waargemaakt. Zulke plannen zijn vaak niet erg goed doordacht. De kans is groot dat andere mensen dat opmerken en je vertellen dat je plannen onrealistisch zijn. Dat kan je dan zo ontmoedigen dat je het al opgeeft voor je goed en wel begonnen bent.

2. Je goede daden

Vertel niets over de goede daden of het vrijwilligerswerk dat je hebt gedaan. Probeer goed te doen zonder ervoor erkent te worden. Door er teveel over te vertellen kan je bovendien arrogant overkomen. Als je de nood voelt om over je goede daden te vertellen kan je jezelf de vraag stellen waarom je het eigenlijk doet. Uit altruïsme of omdat je graag complimenten krijgt?

3. Vertel nooit de geheimen van je levensstijl

Het is het niet waard om te stoefen over je dieet of je goede gewoontes. Als andere mensen raad nodig hebben zullen ze het zelf wel vragen. Wat jij voor jezelf doet is alleen voor jou belangrijk.

4. Spirituele informatie

Deel nooit informatie over het universum zoals bijvoorbeeld geheimen over het leven en de dood. Het is enkel jouw interpretatie en niet de objectieve waarheid. De kans bestaat dat anderen je betweterig zullen vinden als je hen ervan probeert te overtuigen dat jij juist bent. Alleen in heel zeldzame gevallen is het goed om je gedachten over deze onderwerpen met iemand te delen.

5. Kleine conflicten of ergernissen in je familie

Het is het niet waard om kleine conflicten of ergernissen in je familieleven met anderen te delen. Hoe meer je klaagt, hoe groter de problemen lijken. Heb je echt grote familieproblemen? Ga dan naar een hulpverlener.

6. Roddelen

Vertel niets achter de rug van iemand anders. Slecht praten over iemand anders zegt meer over jou dan over de ander. Bovendien blijven zulke roddels niet lang geheim. Doe jezelf een plezier en hou je negatieve gedachten voor jezelf. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…