Hongarije keurt als eerste EU-land Russisch vaccin goed
Hongarije heeft als eerste land in de Europese Unie het gebruik van het Russische Spoetnik V-vaccin goedgekeurd. Daarmee omzeilt Boedapest het Europees Medicijnagentschap. Premier...
Inhoud
Door de komst van online streaming diensten als Spotify is muziek tegenwoordig bereikbaar voor iedereen. Muziek kan je geestelijke gesteldheid op positieve wijze beïnvloeden. De hoogste tijd voor een artikel over wat muziek nu precies met je brein doet. Hieronder 6 effecten die muziek heeft op het brein!
Uit onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Londen, blijkt dat je door naar vrolijke muziek te luisteren, de gezichtsuitdrukking van andere mensen positiever ervaart. Zelfs als zij een neutrale gezichtsuitdrukking hebben. Raar hè?
Volgens onderzoek van de Universiteit van Chicago zorgt het luisteren naar kalme klanken voor de verhoging van de abstracte processen in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor creativiteit. Let’s get creative!
Uit onderzoek blijkt dat nieuwe muziek zorgt voor veiliger rijgedrag. Wanneer wij onze favoriete muziek horen, schijnen we roekelozer te rijden. Nieuwe muziek zorgt er daarentegen voor dat ons concentratievermogen beter is.
Uit onderzoek van de Universiteit van St. Andrews blijkt dat kinderen die al jong een instrument leren bespelen, later een beter ontwikkeld taalgevoel hebben en daarnaast hebben ze ook een beter ontwikkelde motoriek. Waar muziek al niet goed voor is!
Er is onderzoek gedaan naar de invloed van klassieke muziek op beroertepatiënten en daaruit blijkt dat klassieke muziek wel degelijk een therapeutische werking heeft. Het bevordert onder andere het vermogen van de hersenen om beelden te verwerken.
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat muziek bijdraagt aan een effectieve work-out. Je zult effectiever trainen, omdat je synchroon meebeweegt op het ritme. Hierdoor blijft je zuurstofconsumptie beter in balans. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je naar klassieke muziek gaat luisteren tijdens je work-out, dan gaat dit natuurlijk niet op.
Hongarije heeft als eerste land in de Europese Unie het gebruik van het Russische Spoetnik V-vaccin goedgekeurd. Daarmee omzeilt Boedapest het Europees Medicijnagentschap. Premier...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon