Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 fabels over cellulite die je nooit moet geloven

Bram
3 min read

1. Door cardiotraining krijg je cellulite

Door het uitvoeren van cardio-oefeningen zou je, volgens sommige mensen, cellulite ontwikkelen. Dit is echter een fabel omdat je door drie keer per week een half uur cardiotrainingen te doen weliswaar lichaamsgewicht verliest, maar er geen spiermassa verloren gaat. Dit hebben Amerikaanse onderzoekers aan het licht gebracht. Om cellulite te voorkomen of tegen te gaan dien je dan ook niet alleen op de juiste manier je lichaam te trainen, maar eveneens gezond te eten en veel water te drinken. Na verloop van tijd zul je dan namelijk merken dat je cellulite werkelijk af is genomen.

2. Wondermiddeltjes laten cellulite verdwijnen

Het verhaal dat de meest trendy crèmes je cellulite als sneeuw voor de zon zouden laten verdwijnen, willen een heleboel bedrijven in de farmaceutische industrie je maar al te graag laten geloven. Helaas is niets minder waar. Geen enkele crème zal je huid namelijk egaler kunnen maken. Dit in tegenstelling wat de beschrijvingen op de etiketten en de veelbelovende reclames je ook beloven. Deze zogenaamde wondermiddelen zullen de strijd tegen cellulite dan ook altijd verliezen. Het enige dat je kwijtraakt door deze middelen aan te schaffen, is veel geld.

3. Niet iedereen kan cellulite krijgen

Het is onzin dat je alleen cellulite ontwikkelt als je tot de selecte groep van pechvogels behoort. Het is namelijk een feit dat 80 tot 98 procent van alle vrouwen vroeg of laat te maken krijgt met een vorm van cellulite. Hun huid zal namelijk minder flexibel worden en zo cellulite gaan vormen. Geen enkele vrouw kan aan een dergelijke verslapping van haar huid ook maar iets veranderen.

4. Cellulite is een gevolg van schadelijke stoffen

Veel mensen denken nog altijd dat cellulite wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van schadelijke stoffen in hun lichaam. Dit is echter niet juist. Cellulite is immers het gevolg van het doordringen van vetophopingen onder de huid in de bindweefsellagen. Dit proces zal uiteindelijk aan het huidoppervlak te zien zijn als cellulite, ofwel de zogenaamde sinaasappelhuid.

5. Alleen zware mensen krijgen cellulite

Een wijdverbreid misverstand is dat alleen zware mensen last krijgen van cellulite. Het is echter niet zo dat hoe zwaarder je bent, hoe groter de kans op cellulite zal zijn. Cellulite kan dan ook bij slanke personen ontstaan. Het bindweefsel kan immers op een heleboel uiteenlopende manieren verslappen, bijvoorbeeld onder invloed van hormonen, te weinig lichaamsbeweging, te veel lichaamsvet en een minder goede doorbloeding in het lichaam.

6. Na liposuctie is cellulite voor altijd weg

Er doet zich al geruime tijd een hardnekkig misverstand de ronde dat zegt dat liposuctie ervoor zou zorgen dat je nooit meer cellulite ontwikkelt. De meeste cosmetische ingrepen zullen er echter voor dat de verdeling van vet over je lichaam uit balans wordt gebracht. Als gevolg van een dergelijke verstoring zal cellulite soms zelfs nog duidelijker te zien zijn. Niet met elke corrigerende ingreep zul je de gevolgen van cellulite dus even effectief weten te camoufleren. Bovendien kan het proces waarbij cellulite ontstaat ook weer na een cosmetische ingreep optreden en het probleem terugkeren.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…