Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips voor de perfecte soldenjacht

Camille
3 min read

Wanneer de winkels opnieuw hun deuren openen op de eerste dag van het jaar beginnen de wintersolden. Een perfecte tijd om alle kleding en accessoires voor een goedkopere prijs te bemachtigen. Maar om ervoor te zorgen dat je niet helemaal blut of uitgeput terug naar huis keert, zijn hier 6 tips voor jou.

1. Maak lijstjes

Om je inkopen overzichtelijk en snel te kunnen laten verlopen maak je een lijst met kledingstukken en accessoires die jij absoluut wilt hebben dit jaar. Belangrijk is om je ook écht aan deze lijst te houden. Wijk hier niet van af! Om het winkelen extra vlot te laten verlopen, maak ook een lijst van de winkels waar je graag naartoe wilt gaan. Zo voorkom je dat je tijd gaat verspillen in een winkel waar je eigenlijk niks te zoeken hebt.

2. Breng cash

Door alleen cash mee te nemen wanneer je gaan winkelen en vooral je bankkaarten en creditcards thuis te laten stel je een maximum budget vast en voorkom je dat je te veel geld gaat uitgeven.

3. Laat je niet misleiden

Solden zijn verleidelijk omdat ze goedkoop zijn. Misschien raak je daardoor snel in de verleiding om iets te kopen dat niet helemaal jouw ding is. Zonde van je geld, als je er niet helemaal gek van bent… De kans dat dit kledingstuk in jouw kast zal blijven hangen, is groot.

4. Kleed je makkelijk

Je zult je vaak aan en uit moeten kleden om die kleding die je wilt kopen te passen, kleed je dus op de dag van jouw soldenjacht makkelijk. Een skinny jeans, sneakers en een makkelijk topje.

5. Durf te laten liggen

Zijn de artikelen die jij graag wilt hebben nog steeds te duur, laat ze dan liggen. Goede kans dat ze over een tijdje nog goedkoper zullen zijn. Laat ze dus op dit moment, hoe graag je ze ook wilt hebben, nog even liggen.

6. ‘Duurdere’ winkels

Vermijd grotere ketens. Daar zijn kleren altijd een stuk goedkoper. Loop in plaats daarvan eens een duurdere winkel binnen. Hier zullen ze ook vaak grote kortingen geven. Ban daarnaast de gedachte ‘als het niet past, ruil ik het wel’. Tijdens de koopjes is ruilen geen optie.

7. Wel scoren, maar geen drukte

Nog een extra tip voor die mensen die wel van koopjes houden, maar geen zin hebben om door de drukke winkelstraten te dwalen. Online shoppen! Grotere winkelketens hebben vaak ook een webwinkel die online ook solden aanbieden.

Klik hier voor meer info »

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…