Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: 3 manieren die ervoor zorgen dat je minder gestrest bent

Anja
2 min read

Stress is een fenomeen dat iedereen kent. Sommige mensen hebben meer last van stress dan anderen. Hoe zorg je ervoor dat je minder gestrest kunt zijn?

Probeer minder te piekeren

Het is normaal dat je af en toe piekert, je maakt je zorgen om bepaalde dingen in het leven. Je kunt namelijk niet altijd alles perfect in de hand hebben. Zorg ervoor dat dit ‘gepieker’ je leven niet overneemt. Laat gevoelens van stress en angst toe. Hoe meer je dit onderdrukt, hoe meer deze gevoelens naar boven komen. Probeer er echter wel voor te zorgen dat je niet voortdurend piekert. Laat het af en toe gewoon allemaal los.

Meer slapen

Slaap en stress zijn met elkaar verbonden. Hoe slechter of hoe minder je slaapt, hoe meer stress je hebt. Een dutje nu en dan kan heel bevorderlijk zijn om letterlijk en figuurlijk tot rust te komen. Een powernap van 20 minuten bijvoorbeeld kan je stressniveau al een heel pak verlagen.

Neem pauzes in het leven

Je hebt werk, deadlines en afspraken. Deze zaken kunnen voor heel wat stress zorgen. Geef jezelf de ruimte om even weg te lopen van alle stressvolle taken en situaties. Af en toe een korte pauze nemen, zorgt ervoor dat je je later meer kunt focussen. Voel je vooral niet schuldig als je af en toe een pauze neemt.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…