scrollTop top

Bewezen: Drink twee glazen wijn in de avond en verlies gewicht!

Bewezen: Drink twee glazen wijn in de avond en verlies gewicht!

Veel Belgen houden wel van een wijntje (of twee). Lekker bij de lunch, na het diner, of gewoon ’s middags op het terras in de zon. We weten allemaal dat teveel alcohol slecht voor je is, maar nu hebben we een keer goed nieuws! Er is nu namelijk bewezen dat je gewicht verliest wanneer je elke avond twee glazen wijn drinkt.

Uit dit onderzoek, uitgevoerd door de Harvard University in samenwerking met de universiteit van Washington, blijkt dat het drinken van twee glazen witte wijn voor het slapen gaan ervoor zorgt dat je tijdens je slaap vet gaat verbranden. Het zou namelijk de ontwikkeling van nieuwe cellen neutraliseren. Dit is goed nieuws voor alle wijnliefhebbers, al helemaal omdat we midden in het zomerseizoen zitten!

Uit een studie, uitgevoerd door de universiteit van Alberta in Canada, blijkt weer dat een glas rode wijn gelijk staat aan een uurtje intensief sporten. De rode wijn liefhebbers komen dus ook niets te kort. Drink niet teveel, we weten allemaal wel dat dit niet goed is voor onder andere de nieren en je ontwikkeling van je hersenen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!