Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: festivals zijn ook goed voor de gezondheid

Anja
2 min read

Heel wat mensen kijken echt al maanden op voorhand uit naar het festivalseizoen. Festivals kunnen je helemaal meeslepen in een samenhang van goede muziek, een leuke sfeer en toffe mensen. Festivals zijn voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar! Festivals hebben voordelen, maar natuurlijk ook nadelen. Dit geldt ook voor je gezondheid.

Onderzocht: festivals verlagen stress

Live muziek is goed voor je. Dit werd onderzocht door Royal College of Music in Londen. Wat blijkt nu: een concert of een festival vermindert je angst- en stressniveau. De studie onderzocht de beïnvloeding van live muziek op de hormonen die je aanmaakt als je stress hebt (cortison, cortisol, DHAE, testosteron en progesteron). Bij twee groepen werden de stresshormonen gemeten na het concert. Na het concert was het gehalte van stresshormonen een stuk lager. Live muziek kan dus stress verlagen.

Tips om in topvorm te blijven tijdens het festival

Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. Op de weide of in de tent staan namelijk heel veel mensen dicht bij elkaar en als het dan nog eens mooi weer is, kan het behoorlijk warm worden. Als je niet voldoende hydrateert, is je energieniveau laag. Zorg er dus voor dat je niet alleen bier, wijn of andere alcohol drinkt, maar zeker ook voldoende water. Op de festivalweide eet je waarschijnlijk ook af en toe frietjes, een pizza of een hamburger. Probeer zeker voldoende eiwitten te eten en neem eventueel wat gezonde tussendoortjes mee van thuis. Bescherm ook je oren, schaf daarom oordopjes aan. In het begin zal de muziek wat gedempter klinken, maar het is veel beter voor je oren. Zo voorkom je dat je tijdens of na het festival last krijgt van oorsuizen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…