Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

CEWE Eco Prints: dubbel duurzaam

Gezond.be
4 min read

CEWE’s eco prints zijn dubbel zo duurzaam. Enerzijds, omdat jouw foto’s niet langer op een digitale filmrol of ergens in de cloud blijven rondwaren, maar wel op een fysieke drager voor altijd bij jou blijven. Anderzijds, omdat ze gemaakt zijn van 100% gerecycleerd papier!

Tijdens de productie van de Eco Prints wordt ontzettend veel energie, water en hout bespaard en worden zo weinig mogelijk schadelijke stoffen gebruikt. De prints worden met milieuvriendelijke digitale printtechnieken gemaakt en geven een zachte en natuurlijke afwerking. Het resultaat is een op waterbasis gedrukte foto van hoge kwaliteit in 10×15 formaat, die opvalt door de natuurlijke kleuren en de matte uitstraling.

Door te kiezen voor FSC- of Blue Angel-gecertificeerd gerecycleerd papier met een zo hoog mogelijk percentage aan recycleerde vezels, draag je bij aan een duurzame samenleving en een circulaire economie waarin we slimmer omgaan met onze grond- en afvalstoffen. Door papier en karton te recycleren, gebruikt CEWE minder nieuwe grondstoffen, vermindert het energie- en waterverbruik en verlaagt de CO2-uitstoot. Door digitaal te drukken, wordt er minder afval geproduceerd dan bij offset drukwerk en worden er geen drukplaten, solventen en chemicaliën gebruikt.

Behalve de actie waarbij je een glanzende reliëfopdruk gratis krijgt bij het bestellen van een CEWE-fotoboek, willen we bij Gezond iets extra’s aan onze online lezers schenken: met de kortingscode ECOCEWE22 betaal je slechts €6 voor het basispakket van 10 prints i.p.v. €7,95.* Extra prints bestel je aan €0,39.

Ook het transport mag zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu. CEWE maakt gebruik van het ‘Lean and Green’-programma: dit initiatief realiseert minder lege vrachtwagens door beter te bundelen en nauwer samen te werken met andere partijen. Dit zorgt voor een reductie in de CO2-uitstoot door transport.

Meer weten over het recyclingproces van papier?

Nieuw papier wordt gemaakt van cellulose, uit hout dat gewonnen wordt uit productiebossen. Hout blijft een enorm milieuvriendelijke, hoewel één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Voor gerecycleerd papier zijn geen productiebossen nodig en dus ook geen landbouwgrond. Die landbouwgrond kan bijgevolg ingezet worden voor de teelt van andere (duurzame) gewassen. De aanleg van productiebossen kan zelfs ten koste gaan van de oorspronkelijke bossen, waardoor de biodiversiteit aangetast wordt. Voor de productie van gerecycleerd papier is ook minder water nodig dan voor nieuw papier (10-15 liter water per kilo papier tegenover 25 liter).

Oud papier kan helaas niet eindeloos gerecycleerd worden, meestal zes tot zeven keer. De papiervezels uit oud papier verliezen aan sterkte omdat ze dan te kort geworden zijn. Tijdens het productieproces worden er daarom nieuwe, lange houtvezels toegevoegd. Ook voor gerecycleerd papier hebben we dus bomen nodig, liefst afkomstig uit duurzaam beheerde productiebossen.

*Deze code is geldig van 1 t.e.m. 14 februari 2022.

Door Gezond.be

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…