scrollTop top

Daarom zijn sneakers slecht voor je voeten

Daarom zijn sneakers slecht voor je voeten

Sneakers zijn veruit het populairste schoeisel voor aan je voeten. Iedere man of vrouw heeft wel een paar sneakers in de gang staan. Ze lopen comfortabel en zien er hip uit. Na het lezen van dit artikel, denk je wel twee keer na voordat je dat paar sneakers aan je voeten doet.

Een Amerikaanse podoloog deed onderzoek naar het dragen van sneakers en kwam tot de conclusie dat ze zelfs even veel schade aan brengen als wanneer je hoge hakken draagt(!).

De Amerikaans podoloog, Jacky Sutera, verwacht niet dat je sneakers voor altijd uit je schoenenkast verbant. Wel adviseert hij om sneakers niet elke dag te dragen. Dit geldt overigens ook voor hakken.

"Voetproblemen zijn niet enkel te wijten aan de soorten schoenen die je draagt, maar ook hoe vaak je je schoenen aantrekt. Het kussentje op je voetzool dat de schokken tijdens het wandelen absorbeert, slijt namelijk af als je te vaak schoenen aantrekt die onvoldoende steun bieden. Bij hakken is dit zeker het geval, maar verrassend genoeg gebeurt dit in exact dezelfde mate bij sneakers." Aldus: Jackie Sutera.

Hoe moet het dan wel?

Jackie raadt aan om vooral veel af te wisselen. Wil je nu toch vaak sneakers dragen, voorzie ze dan van extra inlegzooltjes die de voeten extra ondersteuning bieden


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!