Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De leukste ideeën voor een ontspannen weekendje weg + WIN

Lore
5 min read

Of het nu winter of zomer is, soms hebben we gewoon een weekendje rust nodig. Even lichamelijk en mentaal opladen om daarna weer vol energie verder te kunnen met je dagelijkse bezigheden.

Of je nu alleen, met vrienden of met je gezin op stap wil, er zijn genoeg leuke plekjes waar je snel en makkelijk naartoe kan. Wij zetten alvast onze favorieten op een rij!

Neem ook zeker deel aan de nieuwjaarswedstrijd van OZ: je maakt onder andere kans op een reischeque van €800 of weekendje (t.w.v. €400) aan zee. Laat het ontspannen maar beginnen!

Een weekend aan zee, genieten van de Vlaamse kust

Bij rust en ontspannen denken wij meteen aan de zee. Want ook in de winter is het heerlijk om even ‘uit te waaien’ op het strand. Met een dikke jas en muts is een winterse wandeling over het koude zand lekker genieten. Het klinkt raar, maar je krijgt er echt energie van!

Maar wist je dat ook je gezondheid baat heeft bij een weekendje aan zee? Zo wees een recent onderzoek uit dat een bezoek aan zee (of ander natuurgebied) tal van psychologische voordelen biedt.

  • Je voelt je verfrist
  • Je hebt meer energie
  • Je voelt je meer verbonden met de natuur

Een ander onderzoek toonde dan weer aan dat zeelucht “de werking remt van een gen dat een belangrijke rol speelt in longkanker én in het cholesterolgehalte.” Verder onderzoek is nog nodig, maar wij zijn alvast overtuigd: een bezoek aan zee is ontspannend én gezond!

De Beekse Bergen (Nederland)

Dit safaripark ligt dicht bij de Belgische grens, je bent er dus zo. Je kunt de mooie safariroute met je eigen auto rijden of met de speciale bus (waarin uitleg wordt gegeven over de dieren). Ook is een wandelsafari mogelijk. Je komt erg dicht bij de giraffen, apen en andere indrukwekkende dieren.

Om je weekend compleet te maken, kun je midden in het safaripark slapen! Een geweldige ervaring voor zowel jong als minder jong.

Heerlijk wandelen in de Ardennen

Niet alleen de kust, maar ook de Ardennen is een ideale bestemming voor een weekendje in eigen land. Eventuele problemen of stress verdwijnen als sneeuw voor de zon tijdens een ontspannende wandeling of fietstocht in de ongerepte natuur van de Ardennen.

Al stopt het daar niet, ook voor echte avonturiers of cultuurliefhebbers heeft de Ardennen heel wat te bieden. Je hebt er verschillende avonturenparken, outdooractiviteiten en tal van abdijen, brouwerijen, ruïnes…die een bezoekje waard zijn!

En overnachten? Dat doe je in één van de vele charmante chalets of gîtes! Ideaal voor met het gezin of misschien zelfs de hele familie!

De Biesbosch (Nederland)

De Biesbosch behoort ongetwijfeld tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. De recreatiemogelijkheden zijn in elk geval erg uitgebreid: je kan er varen, wandelen, fietsen, spelen en uiteraard genieten! Je kunt je verblijf zo rustig of sportief maken als je maar wil.

Uiteraard is het mogelijk om in een van de vakantieparken of in de buurt een mooie slaapplaats te vinden, zodat je het hele weekend van de (beschermde) natuur van De Biesbosch kunt genieten.

Nederland telt trouwens ook nog heel wat andere mooie natuurgebieden. Denk aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Drentse Aa… Keuze genoeg!

Reiskriebels gekregen?

Waag dan snel je kans voor een reischeque van €800 of een weekendje weg ter waarde van €400!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…