Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 3 gewoontes van een kat zijn ook goed voor mensen

Anja
2 min read

Katten hebben vaak een luxeleventje, dat weet iedereen. Ze kunnen spelen, slapen, eten én ze worden bovendien goed verwend door hun baasje en ze krijgen vaak heel veel liefde. Toch bewijzen katten onbewust ook dat je wat kunt leren uit hun levensstijl:

1. Voldoende slaap

Wist je dat katten 70% van hun leven slapen? Voor mensen is dat natuurlijk wat veel, maar neem het van je kat aan: voldoende slaap is en blijft immens belangrijk. Slaap heeft veel voordelen: het zorgt ervoor dat je lichaam en geest goed kunnen functioneren, slaap bevordert je productiviteit en het versterkt je immuunsysteem…

2. Blijf speels

Natuurlijk heb je heel wat aan je hoofd, maar het is niet goed om altijd serieus door het leven te gaan. Houd het af en toe speels, plaag je vrienden of je familie eens en zorg ervoor dat je voldoende lacht. Speelsheid bevordert de werking van je hersenen, het zorgt voor een boost van je creativiteit en het vermindert je stress.

3. Een eigen plekje

Zorg ervoor dat je je goed voelt in je eigen huis, maar ook bij je vrienden en je familie. Laat je omringen door warme, liefdevolle mensen. Een warm en overzichtelijk nest, zoals katten, zorgt voor een veilig gevoel.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…