Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze dingen zullen alleen echte vroegboekers herkennen

Anja
3 min read

Grofweg kun je vakantiegangers in een tweetal groepen onderverdelen: de vroegboekers en de last minute-gangers. In beide gevallen denkt men bepaalde voordelen te kunnen behalen, maar uit onderzoek is vast komen te staan dat vroeg boeken toch echt het meeste voordeel oplevert. Een echte vroegboeker zal dan ook onderstaande dingen als geen ander herkennen.

Al maanden op voorhand verlangen naar de reis

Vroeg boeken levert vaak een interessant financieel voordeel op, maar bovendien kun je al maanden voordat je op vakantie vertrekt, genieten van de "voorpret". Je weet immers naar welke geweldige vakantielocatie je zult gaan. Je kunt je volledig voorbereiden en nuttige informatie verzamelen voor tijdens je verblijf. Zo kun je je al uitkijken naar dat interessante museum of dat geweldige festival dat je in de buurt wilt gaan bezoeken.

Veel extra korting

Een vroegboeker kan in de regel een aanzienlijke vroegboekkorting in zijn zak steken. Hoe langer je  wacht met het reserveren van je vakantie, hoe minder korting je krijgt. Aan vroeg boeken zijn er nog een aantal andere voordelen verbonden. Denk maar eens aan het gratis vervoer van bepaalde uitrustingen voor skiërs, snowboarders, duikers of golfers als zij tijdig de vakantie hebben vastgelegd. Soms heb je ook het geluk dat je als vroegboeker geen kosten moet betalen voor de huur van een barbecue of een fiets.

Ruime keuze aan accommodaties

Indien je vroeg boekt, heb je nog een ruime keuze. Je kunt bijvoorbeeld een bepaald type vakantieverblijf reserveren dat erg gewild is. Dit geldt niet alleen voor hotelkamers maar ook voor vakantiewoningen. Door zo vroeg mogelijk te boeken ben je namelijk reislustigen uit andere landen te snel af. Van Russen, Britten en Nederlanders is immers bekend dat zij hun vakantie eerder boeken dan de gemiddelde Belg. Wanneer veel mensen vroeg hun vakantie reserveren dan kunnen reisorganisatoren en luchtvaartmaatschappijen bovendien nog extra bedden- en vluchtcapaciteit zoeken als er veel vraag is naar een bepaalde vakantiebestemming.

Hogere kinder- en seniorenkortingen

Vroegboekers op leeftijd, of met jonge kinderen, kunnen in ieder geval profiteren van een senioren- of kinderkorting. Deze korting is doorgaans hoger als je vroeger je vakantie vastlegt. Hoewel deze kortingen van organisatie tot organisatie, en zelfs van accommodatie tot accommodatie kunnen verschillen, is een vroegboeker altijd goedkoper uit dan iemand die een vergelijkbare boeking doet als last minute vakantie. 

Voordeligere trein- of vliegtickets

Op het moment dat je een citytrip zelf gaat organiseren dan kun je soms een gokje wagen om de prijs te drukken. Dit kun je doen door binnen drie maanden voor vertrek naar een bepaalde stad alvast je trein- of vliegtuigticket te kopen. In de meeste gevallen zal het ticket dan aanzienlijk goedkoper zijn dan wanneer je dit last minute nog aan moet schaffen. Voor logies zou je eventueel nog even af kunnen wachten en zien of de prijs op een aantal (hotel)websites nog lager wordt. Zodra je een aantrekkelijke prijs tegenkomt, dan kun je voordelig reserveren. 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…