scrollTop top

Dit is de reden waarom je thuis altijd je schoenen moet uitdoen

Dit is de reden waarom je thuis altijd je schoenen moet uitdoen

Bij de één hoeft het niet en kan je doorlopen, en bij de ander is het een verplichting. Schoenen uit! Thuis doe je het de ene keer wel en de andere keer niet.

Bacteriën

Volgens onderzoek is het beter voor je gezondheid om je schoenen op de deurmat achter te laten. Onder je zolen draag je namelijk een leger van bacteriën mee. En dan bedoelen we niet een klein leger, maar een complete krijgsmacht. Onderzoekers aan de universiteit van Arizona ontdekten dat er gemiddeld 421 000 bacteriën onder je schoenzool zitten, met maar liefst negen verschillende bacteriestammen.

Slecht voor je gezondheid

Zo ontdekten ze bacteriën: onder meer de zogeheten  ‘escherichia coli’ en ‘klebsiella pneumonia’ bacterie, die infecties aan de urinewegen kan veroorzaken en de serratia marcescens bacterie, die op zijn beurt infecties aan de luchtwegen kan veroorzaken.

Zo alles genoemd te hebben kom je tot de conclusie dat het eigenlijk niet zo gezond is. Alleen op een openbaar toilet is het al een broedplaats voor 77 000 verschillende soorten bacteriën. Als je dan toch met je schoenen in huis rond wilt lopen, zorg er dan voor dat je geregeld je schoenen in de wasmachine stopt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.518.946
 • Aantal
  doden
  4.745.290
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!