scrollTop top

Dit is de reden waarom plassen onder de douche niet erg is

Dit is de reden waarom plassen onder de douche niet erg is

Plassen onder douche. Vrijwel iedereen doet dit, maar er zijn er maar weinig die dit toegeven. Waarom eigenlijk? Je hoeft je nergens voor te schamen, het is namelijk helemaal niet erg. Hieronder 3 redenen waarom het goed is om onder de douche te plassen!

Je bespaart hier geld mee

De Universiteit van East Analia, in de Verenigde Staten, deed onderzoek naar het plassen onder de douche. Zij constateerden dat je hier toch aardig wat geld mee kunt besparen. Het gemiddeld aantal keren doortrekken van een toilet kost ongeveer 2 cent. Wanneer je vanaf nu alleen maar je kleine boodschap in de douche doet, bespaar je hier zo’n kleine 10 euro per jaar mee!

Milieu vriendelijk

Elke keer dat we doortrekken verbruiken we maar liefst 6 liter water (!). Wanneer je 5 plasjes per dag doet, komt dit al gauw neer op 30 liter water per dag, per persoon. Dit is toch wel choquerend. Door te plassen in de douche helpt je dus ook mee in de strijd tegen wateruitputting.

Hygiënischer

We denken allemaal dat toiletpapier een hygiënische manier is om het daar beneden na het plassen te reinigen. Dit valt echter vies tegen. Die toiletrol die daar op een haakje naast de pot hangt, zit vol met bacteriën. Daarnaast is het onmogelijk om alles goed schoon te krijgen met één of meerdere velletjes toiletpapier. Onder de douche kun je alles veel beter schoonkrijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  261.803.514
 • Aantal
  doden
  5.203.880
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.749.469
 • Aantal
  doden
  26.966

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!