Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is waarom mensen met een rommelig huis het állerleukst en meest creatief zijn

Olivier
3 min read

Het verschilt per persoon hoe opgeruimd zijn of haar huis is. Sommige mensen hebben een altijd opgeruimd en geordend huis. Zij zijn nooit iets kwijt en weten altijd precies waar zij dingen opgeborgen hebben. Anderen hebben weer een rommelig huis. Je hebt het gevoel dat er net een bom ontploft is en wanneer je iets nodig hebt kan je het vrijwel nooit vinden en is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Uit onderzoek blijkt nu echter dat mensen met een rommelig huis leuker en creatiever zijn! En wel om de volgende 5 redenen.

Je hebt leukere dingen te doen dan opruimen

Omdat jij je huis nooit opruimt, heb je veel meer vrije tijd over om leuke dingen te doen. Je gaat lekker naar de film, struint in het weekend alle feestjes af en gaat geregeld uit eten. Het huishouden kan wachten!

Je bent altijd in voor een verrassing

Niet alleen je huis is rommelig, nee in je hoofd is het ook een rommeltje. Op een positieve manier natuurlijk. Je bent altijd in voor impulsieve dingen en bent open minded. Dit zorgt ervoor dat mensen jou hartstikke leuk vinden en veel spontane dingen met je willen doen.

Rommel zorgt voor creativiteit

Is jouw bureau altijd een zooitje? Ligt er zoveel rommel op de bank dat je er zelfs nauwelijks nog op kan zitten? Dan heb jij waarschijnlijk een zeer creatieve denker. Uit Amerikaans onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die leven in een rommelige omgeving beter tot creatieve ideeën komen. Dit onderscheidt jou van de rest. Er is veel behoefte aan mensen die creatief denken! Vergeet op je volgende sollicitatiegesprek dus niet te vermelden dat jouw huis een zooitje is!

Je kunt makkelijker dingen loslaten

Wanneer je constant alles aan het opruimen bent, kun je minder van het moment zelf genieten. Je wordt continu geprikkeld door de rommel waardoor je gestrest en bovendien altijd bezig bent. Jij, met je rommelige huis, geniet dus veel meer van het leven en kunt makkelijker dingen los laten. Je geeft meer om ervaringen dan om spullen en vindt het dus ook geen ramp dat je huis een beetje rommelig is.

Je hebt een eigen identiteit

De grootste beweegreden voor mensen om hun huis netjes te houden is de mening van anderen. Ze zijn bang dat andere mensen hun beoordelen omdat ze een rommelig huis hebben. Daar heb jij geen last van! Jij maakt je niet druk om wat andere mensen vinden en zal mensen daarom ook nooit op hun rommelige huis beoordelen!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…