Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Goed nieuws voor alle Pastaliefhebbers!

Bram
2 min read

Zou jij ook elke dag pasta kunnen eten? Pasta heeft de afgelopen jaren een slechte naam gekregen, er zitten te veel koolhydraten in en je zou er dik van worden. Maar hier is goed nieuws voor alle pasta lovers!

Van pasta wordt je toch niet dik!

Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig pasta eten slanker zijn en minder kans hebben op obesitas. Hoewel pasta rijk is aan koolhydraten is het dus toch geen reden om het uit je menu te schrappen. Met pasta kan je oneindig variëren en elke soort groenten tot hun recht laten komen.  Laat die pasta carbonaras maar komen!

Het gezonde mediteraanse dieet

Een mediteraans dieet is een van de gezondste ter wereld. En daar hoort natuurlijk lekkere verse pasta bij. Door elke dag verse groenten met een kleine portie pasta te eten zal je heus niet dik worden, integendeel. Combineer je pasta met een heerlijk glaasje wijn en een scheutje goede olijfolie voor een optimaal effect. En het belangrijkste? Nodig vrienden uit en geniet samen van de maaltijd!

Pasta voor een goede workout

Sporters doen zich al jaren te goed aan pasta voor een intensieve training. Pasta is licht verteerbaar waardoor het niet op je maag ligt tijdens het sporten. Een kleine portie pasta kan wonderen doen voor je workout.

Het Italiaanse geheim?

Italianen houden van lekker eten, er is altijd wel een reden voor een feest en daar hoort natuurlijk pasta bij. Pasta die met liefde is klaargemaakt en samen wordt gegeten met heel de familie hoort bij de Italiaans traditie. En bij zo’n feest horen natuurlijk ook veel groenten en fruit. Door klein porties te eten en maximum één glas wijn te drinken neem je minder calorieën op. Gebruik alleen pure olijfolie en maak je spaghettisaus zelf voor een extra gezonde pasta. 

Wat is trouwens het gezondst? Pasta of rijst?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…