Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kinderspelletjes voor buiten

Olivier
3 min read

Je hebt het vast al eens gehoord: kinderen spelen steeds minder buiten. Tijd om daar verandering in te brengen, want wat is er zo ontspannend en gezond voor een kind als lekker buiten spelen? We hebben daarom 5 leuke kinderspelletjes voor buiten voor je op een rij gezet.

1. Flessenvoetbal

Voor een leuke voetbalwedstrijd heb je geen veld met goaltjes nodig. Sterker nog: voor dit spel heb je zelfs geen bal nodig.

Geef ieder kind een fles zonder dop, die voor de helft met water gevuld is. Zorg dat iedereen hetzelfde formaat fles heeft om het eerlijk te houden. Het doel van het spel is om de fles van je tegenstander om te schoppen en je eigen fles zo goed mogelijk te bewaken. Valt je fles om? Dan zet je hem zo snel mogelijk weer recht. Als je fles leeg is, ben je namelijk af.

2. Rood licht

Dit spel is leuk als je met minimaal vier kinderen bent. Stel een kind aan als de politieman. De politieman gaat verderop staan met zijn rug naar de andere kinderen toe. Als de politieman ‘groen licht’ roept, mag iedereen lopen. Ze lopen richting de politieman, want wie hem tikt, heeft gewonnen en dan is het spel klaar.

Als de politieman echter ‘rood licht’ roept en zich omdraait naar de kinderen, moet iedereen stil staan. Wie dan toch nog beweegt, is af.

3. Bellenblaas

Ontzettend simpel, maar toch heel leuk: bellenblaas. Zorg voor voldoende bellenblaas voor ieder kind en het speelplezier volgt vanzelf.

Tip: in plaats van de standaard kleine bellenblaas, is er ook speelgoed verkrijgbaar om megabellen mee te maken.

4. Speurtocht

Dit spelletje vraagt wat meer voorbereiding, maar is wel erg leuk. Zeker iets dat de kinderen zullen onthouden. Voor een geslaagde speurtocht:

  • Stippel je een route uit.
  • Hang je langs deze route herkenningspunten op, bijvoorbeeld vlaggetjes of ballonnen.
  • Plaats je verschillende opdrachten langs de route.

Houd bij het uitstippelen van de route altijd de veiligheid in het oog. Organiseer je een wat langere speurtocht? Dan is het leuk om halverwege samen te komen voor een picknick.

5. Een watergevecht

Niets nieuws, maar een watergevecht wordt nooit saai. Het is ook meteen een goede manier om ze lekker af te laten koelen bij warm weer. Het enige wat je nodig hebt is waterpistolen en/of waterballonnen. Laat de kids hun gang gaan of maak teams om het nog leuker te maken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…