Arts uit Wuhan bevestigt in nieuwe BBC-documentaire dat China coronavirus in doofpot wilde steken
Een arts van het Wuhan-ziekenhuis dat het hardst is getroffen door de Covid-19-epidemie, zegt dat hij en zijn collega’s al wisten dat het virus...
Inhoud
Werk je als freelancer vooral thuis? Of geeft je werkgever jou de mogelijkheid om een paar keer per week thuis te werken? Pak die kans dan! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die thuis werken veel gelukkiger en productiever zijn.
TINYpulse hield een onderzoek onder 200.000 werknemers in verschillende sectoren. De uitkomsten van dit onderzoek werden gepubliceerd in Forbes. De mensen die veel thuis werken, gaven het geluksgevoel op het werk een ruime 8. Werknemers die de hele dag op kantoor werkten kenden slechts een 7 toe aan dit geluksgevoel. Een groot verschil dus. Bovendien voelden de thuiswerkers zich veel meer gewaardeerd door hun werkgevers.
Thuiswerkers zijn dus gelukkiger met hun werk. Daarnaast zijn ze ook nog eens een stuk productiever. Ruim 90 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze thuis veel meer deden dan op kantoor. Ze kregen thuis dus veel meer gedaan dan op het kantoor. Dit komt, omdat ze thuis veel minder snel afgeleid zijn dan op kantoor.
Uit een ander onderzoek van Harvard Business Review kwam weer naar voren dat thuiswerkers ook nog eens minder vaak ziek zijn, effectiever werken en veel minder vaak pauze nemen. Een ander voordeeltje van thuiswerken is, dat je niet te maken hebt met reistijd. Dit betekent dus dat je ’s ochtends net wat langer in je bed kunt blijven liggen. Daarnaast kan je ook gewoon in je meest comfortabele kleding of pyjama aan het werk gaan.
Ondanks de vele voordelen, zit er ook een klein nadeel aan thuiswerken. Je hebt veel minder contact met je collega’s. De relatie met hen kan dus verbeterd worden. In het onderzoek gaven de thuiswerkers dit punt het cijfer 6,6, terwijl de andere groep hun relatie met collega’s juist het cijfer 7,5 gaven.
Een arts van het Wuhan-ziekenhuis dat het hardst is getroffen door de Covid-19-epidemie, zegt dat hij en zijn collega’s al wisten dat het virus...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon