Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onderzoek wijst uit: deze persoonlijkheden worden snel dikker

Bram
2 min read

Wat je eet en hoeveel je eet heeft meer met je persoonlijkheid te maken dan we dachten. Ben jij erg optimistisch ingesteld? Dan eet je misschien meer en ongezonder. Wil je weten of jouw karakter je dikker maak?

Leidt jouw persoonlijkheid tot overgewicht?

Een nieuw onderzoek dat de relatie tussen je persoonlijkheid en je gewicht onderzocht deed een verassende ontdekking. Je persoonlijkheid en karakter bepaald in grote maten wat je eet en hoeveel je eet. Sommige persoonlijkheden worden sneller dik dan andere!

1. De vrolijke optimist

Optimisten bekijken het leven langs de zonnige kant. Wanneer ze zin hebben om iets te eten denken ze vooral aan wat ze lekker vinden. Hierdoor lopen ze het risico om sneller dik te worden. Ze komen sneller in de verleiding om ongezond te eten. Een echte optimist maakt er allemaal niet zo’n probleem van. Af en toe van een taartje genieten moet toch kunnen? En dat je daar enkele kilootjes dikker van wordt, daar liggen ze al helemaal niet wakker van.

2. De sociale levensgenieter

Ook sociale mensen hebben een grotere kans om snel dikker te worden. Ze hebben een grote vriendenkring waarmee ze regelmatig eens afspreken. En hoe meer vrienden je hebt, hoe meer verjaardagsfeestjes, communiefeestjes en trouwfeesten er zijn. Voor de gezelligheid eten sociale mensen vaker taart en ander lekkers. Bovendien gaan deze levensgenieters meer op restaurant dan andere mensen. Dat alles maakt dat ze wel een erg groot risico lopen om snel dikker te worden.

3. De perfectionist

Perfectionistische mensen hebben een hele andere reden om  sneller dik te worden. Omdat ze zoveel eisen stellen aan zichzelf hebben ze vaak te maken met negatieve emoties. Ze leggen de lat immers zo hoog dat ze zelf nog moeilijk aan hun eigen idealen kunnen voldoen. Perfectionisten kunnen meer beginnen eten om zichzelf te troosten. Na dat lekkere aardbeientaartje lijkt alles al een heel stuk minder erg.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…