Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Op zoek naar een klein gehoorapparaat? Er zijn diverse modellen beschikbaar!

Gezond.be
3 min read

Geschreven met input van Van Boxtel hoorwinkels.

Als je na een gehoortest tot de conclusie bent gekomen dat je gehoorschade hebt, kan dat erg vervelend zijn. Er zijn talloze oorzaken die kunnen leiden tot schade aan je gehoor, maar het komt zelden voor dat de schade verholpen kan worden. Een oplossing die door relatief veel mensen gebruikt wordt, is een gehoorapparaat. Gehoorapparaten zorgen ervoor dat je ondanks je gehoorschade nog goed kunt horen. Ook ouderen die bijvoorbeeld door ouderdom niet meer goed horen, maken regelmatig gebruik van de apparaatjes. 

Een gehoorapparaat, welke soorten zijn er?

Als we het hebben over het gehoorapparaat zijn er diverse varianten die allemaal wel wat verschillen van elkaar. Welke variant je neemt is afhankelijk van wat je fijner vindt, maar het kan ook afhankelijk zijn van de gehoorschade die je hebt. Wanneer je naar een audicien gaat, kan hij of zij je ook bepaalde tips geven wat betreft welk apparaat je het best zou kunnen nemen. In-het-oorvarianten zijn heel populair. Die worden door de meeste gebruikers als erg comfortabel ervaren. Je hebt er vrij weinig last van en de apparaatjes zijn discreet. Daarnaast kun je ook kiezen voor de zogenaamde luidspreker in het oor. Die wordt afgekort naar LIHO en heeft het voordeel dat het een dunnere variant is. Dat die variant relatief compact is, ervaren de meeste mensen als een voordeel. Ook kun je kiezen voor de zogenaamde AHO-toestellen. AHO staat voor ‘achter het oor’. Dat past meestal precies en brengt geen moeilijkheden met zich mee. Uiteindelijk maak jij zelf de keuze, uiteraard.

Kosten gehoorapparaat

Ook de kosten van het gehoorapparaat kunnen enorm variëren en niet iedere variant kost even veel. De kosten beginnen over het algemeen minimaal bij 400 euro. Dan heb je echter nog niet veel keuze en zijn de apparaten ook niet geschikt voor elke situatie. De betere varianten kosten al snel zo’n 600 tot 700 euro. In die prijsklasse heb je uiteraard meer keuze en ben je al iets vrijer. Als je naar een nog duurdere prijscategorie kijkt, kom je rond de 800 euro uit, waar je in vrijwel iedere situatie wel een geschikt apparaat kunt vinden. Ook heb je uiteraard soorten gehoorapparaten in de duizenden euro’s, maar dat is in veel situaties onnodig. Het advies van de audicien kan je wel in een bepaalde prijsklasse brengen.

Door Gezond.be

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…