Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Veggie spaghetti met courgette en pesto van rucola

Birte Govarts
2 min read

Heerlijk nazomeren? Dat doe je volgens BelOrta met courgettes op het menu. De courgette is immers een van de meest veelzijdige groenten in de keuken en smaakt lekker in ovengerechten, op de barbecue én in pasta’s. Zoals deze vegetarische spaghetti!

Benodigdheden

  • 125g rucola + wat extra voor de afwerking
  • 10-tal blaadjes verse basilicum
  • 100 g walnoten
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • sap en zeste van 1/2de citroen
  • 125 ml olijfolie + een scheut
  • 50 g gemalen parmezaan + extra voor de afwerking
  • zout & zwarte peper naar smaak
  • 2 courgettes
  • 500 g spaghetti

Bereidingswijze

  1. Doe de rucola, walnoten, basilicum, knoflook, zeste, citroensap, olijfolie en parmezaan in je foodprocessor.
  2. Mix alles fijn tot een mooie gladde pesto. Proef even en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking.
  4. Was de courgettes en snijd in halve maantjes. Doe een scheut olijfolie in een grote pot en stoof aan tot de courgettestukken zacht zijn en lichtjes bruin aan de randjes.
  5. Voeg de pesto toe en meng. Doe nu ook de gekookte spaghetti erbij en meng alles goed.
  6. Serveer met vers gemalen parmezaan en werk af met wat rucola en zwarte peper.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…