Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: de koekjes van Maison Dandoy

Sien Vanneste
2 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de koekjes van Maison Dandoy.

Je zou misschien denken dat koekjes niet bepaald gezond zijn, maar dat is buiten Maison Dandoy gerekend. In 2020 richtte het Brusselse merk het Dandoy Lab op, een labo voor de ontwikkeling van koekjes die beantwoorden aan de huidige vraag en aan maatschappelijke en milieugerelateerde vraagstukken.

Zo creëerde Maison Dandoy in het labo zandkoekjes met een lagere glycemische index. Door die lagere glycemische index krijg je sneller een verzadigd gevoel, waardoor je je niet overeet. Bovendien slaat je lichaam minder vet op, zodat ook het risico op diabetes binnen de perken blijft. Win-win.

In 2021 bracht het merk ook glutenvrije koekjes op de markt, maar ze gaan nog een stapje verder. Zo gingen ze dit jaar de uitdaging aan om vegan koekjes te maken. Zonder boter en eieren, dus. Het resultaat? Twee overheerlijke koekjes met de smaken vanille-hazelnoot en chocolade-pecannoten. Om duimen en vingers bij af te likken!

Info: maisondandoy.com.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…