Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Slapen met je huisdier zorgt voor een goede nachtrust

Olivier
1 min read

Huisdieren als katten en honden hebben niet voor niets zo’n zachte vacht. Deze maakt ze ontzettend knuffelbaar. Niks fijner als in slaap vallen terwijl je zachte huisdier tegen je aan ligt. Uit onderzoek blijkt nu zelfs dat mensen die met hun huisdier slapen een betere nachtrust hebben.

Onderzoek naar het effect

Onderzoekers aan de Mayo Sleep Clinic onderzochten het effect van samen slapen met je huisdier. Denk hierbij niet aan een goudvis of reptiel, maar aan honden, katten en andere harige huisdieren. Wat blijkt? De meerderheid gaf aan beter te slapen. Zij zeiden dat het kalmerend werkt wanneer je huisdier in dezelfde kamer slaapt. Grappig is, dat 20% van de ondervraagden klaagde over geluidsoverlast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knorrende katten of snurkende honden.

Volgens Dr. Lois Krahn, zien veel mensen hun huisdier als een deel van de familie en willen ze deze daarom zoveel mogelijk bij alles betrekken. Lois geeft aan dat sommige mensen zich veiliger of meer ontspannen voelen als hun huisdier bij ze slaapt. Wij vinden het in ieder geval heerlijk en onze hond is altijd welkom in de slaapkamer!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…