Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De vele voordelen van een huisdier

Lore
2 min read

Vandaag, 4 oktober, is Werelddierendag. Op deze dag besteedt de hele wereld dus wat extra aandacht aan alle dieren in ons leven. Ook jij hebt ongetwijfeld je lieve huisdier vandaag al wat extra verwend. Dat mag ook wel eens, want huisdieren bieden ons namelijk ongelofelijk veel voordelen. We zetten de belangrijkste eventjes voor je op een rijtje!

Actievere levensstijl

We willen toch allemaal iets aan onze conditie te doen? Een huisdier kan daarbij zeker helpen! Je bent elke dag namelijk wel even in de weer voor je dier. Denk aan verzorging, eten geven, uitlaten, spelen… Een hele dag lui in bed blijven liggen zit er met een dier in huis dus niet meer in!

Je huisdier is er altijd voor je

Op momenten dat het allemaal wat tegenzit, kan je wel eens het gevoel krijgen dat je er helemaal alleen voor staat. Dat gevoel zal echter snel verdwijnen wanneer je thuiskomt en je lieve huisdier je vol enthousiasme begroet. Even aaien en knuffelen en je voelt je meteen al heel wat beter!

Ontwikkeling kinderen

Kinderen die opgroeien met een huisdier ervaren daar ook allerlei voordelen van. Zo stimuleert de emotionele band die kinderen met hun huisdier hebben hun leergedrag. Verder zijn kinderen met een huisdier vaak ook verantwoordelijker, socialer en kunnen zich makkelijker inleven in andere kinderen.

Meer sociaal contact

Een huisdier hebben is ook enorm fijn voor mensen die wel eens nieuwe mensen willen leren kennen. Bij een eerste ontmoeting heb je immers altijd een leuk gespreksonderwerp klaar, want de kans is groot dat de tegenpartij ook een huisdier heeft en daar maar wat graag over vertelt. Het ijs is op die manier meteen gebroken! Ook tijdens het uitlaten zullen mensen je vaker aanspreken over je huisdier en je kan natuurlijk zelf ook makkelijk een gesprek aanknopen met een ander baasje. Je moet je dier niet uitlaten? Dan kan je natuurlijk nog altijd in de rayon dierenvoeding de ware jakob of je nieuwe hartsvriendin leren kennen!

Zo zie je maar: je huisdier heeft dat extraatje meer dan verdiend. En voor zij die nog geen huisdier hebben: misschien toch eens over nadenken? Geniet in elk geval nog van deze beestig leuke dag!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…