Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom iedereen naakt zou moeten slapen

Milan
2 min read

De meeste vrouwen slapen in een nachtjapon of pyjama, ze vinden het toch wat ongemakkelijk om naakt te slapen. Uit onderzoek blijkt nu echter dat naaktslapen behoorlijk wat voordelen met zich meebrengt. Hieronder 6 redenen waarom iedereen naakt zou moeten slapen!

Het is goed voor je vagina

Naaktslapen is goed voor je vagina. Omdat je vagina (bij de meeste mensen) overdag bedekt is door ondergoed en/of een broek, kan het daar aardig gaan broeien. Hierdoor kan de vagina nogal van slag raken. Slaap naakt en zorg ervoor dat je vagina genoeg frisse lucht krijgt!

Je slaapt beter

Het is heerlijk om in slaap te vallen wanneer je het lekker warm hebt, maar voor je lichaam is het beter om te slapen in een koele kamer. Je lichaam warmt zichzelf namelijk op als het slaapt, waardoor een koele omgeving je lichaamstemperatuur in balans brengt. Naakt slapen zorgt dus voor een betere lichaamstemperatuur en dus ook een betere nachtrust!

Schoonheidsslaapje

Wanneer je lichaamstemperatuur hoger is, wordt de aanmaak van melatonine en groeihormonen minder. Daalt je lichaamstemperatuur, dan komen deze hormonen in grotere mate vrij en doen zij waar ze goed in zijn. Namelijk, het zorgen voor een mooie huid en mooi haar!

Van naakt slapen val je af

We weten dus dat wanneer je naakt slaapt, je vaster slaapt. Hierdoor wordt het niveau van her stresshormoon cortisol verlaagd. Hierdoor verminderd je zin in slecht eten, waardoor je gezonder eet en dit is goed voor de lijn.

Naakt slapen is sexy

Uit onderzoek blijkt dat naakt slapen ervoor zorgt dat je jezelf sexy voelt. Het gevoel van de lakens op je blote huid is enorm goed voor je zelfvertrouwen.

Naakt slapen (met je lief) zorgt voor betere seks

Wanneer je samen naakt slaapt, worden er meer hormonen aangemaakt waardoor je je goed voelt. Eén daarvan is het zogeheten knuffelhormoon oxytocine. Hierdoor krijgen jullie beiden meer zin in seks, wat goed is voor jullie seksleven en voor jullie relatie.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…