Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nood aan onthaasten? Onze redacteur Sien was even helemaal weg van de wereld bij Nutchel in Martelange

Sien Vanneste
5 min read

Twee nachten in een cabin in het bos, zonder wifi of warm water? Het blijkt de ideale manier om even weg te zijn van het leven van alledag.

Nutchel is een glamping-ervaring waarbij je volledig connecteert met de natuur. Back to basics, maar dan wel comfortabel. Zo is er geen wifi en ook geen stromend warm water in de keuken, maar gelukkig wél in de douche. Gewoon het licht aandoen met een schakelaar? Ook dat gaat hier niet. Een oplaadbare lamp en licht op zonne-energie helpen je de weg te vinden in het donker. Mijn reisgezel en ik verblijven op het domein Les Ardennes, in de provincie Luxemburg. Daar staan 30 cosy cabins. Je hebt verschillende types. Zo zijn er cabins voor twee, vier of zes personen. Sommige huisjes zijn zelfs uitgerust met een hottub. Wil je iets verder op avontuur? Dan heb je geluk, want Nutchel heeft ook een domein in de Elzas.

On est là

Bij aankomst worden we supervriendelijk ontvangen en krijgen we meer informatie over het domein en de omgeving. We brengen onze bagage naar onze cabin met een bolderkar. Omdat we zelf amper proviand meehebben, bestellen we direct een ontbijtmand voor de volgende ochtend. Onze cabin ligt het dichtste bij het onthaal en dus ook het dichtste bij de parking. We zien door de bomen ook de weg, die eigenlijk vlakbij ligt. Het is uiteraard begrijpelijk dat bereikbaarheid een belangrijke rol speelt, maar het staat wel in schril contrast met de essentie: tot rust komen in de natuur, omgeven door enkel vogels die fluiten en ritselende bladeren. Maar er is ook goed nieuws: binnen hoor je helemaal niks.

Op onze eerste avond warmen we een eenvoudige pasta op in de keuken, die voorzien is van een gasfornuis, een gootsteen, een houten koelbox en kookgerei. Daarna installeren we ons op het terras met een goed boek. Ook begin ik aan een nieuwe hobby: breien. Ik wou het al lang leren, maar vond er nooit de tijd voor. ’t Is te zeggen: meestal kijk ik ’s avonds televisie of scroll ik door Instagram. Die afleiding is er nu niet, dus waag ik me aan mijn eerste breiles. Een groot succes, al zeg ik het zelf.

Op wandel

De volgende ochtend halen we een goedgevulde ontbijtmand op aan het onthaal. Alles zit in glazen potjes of flesjes en komt van lokale of biologische winkels. Met veel smaak eten we ons buikje rond. En da’s ook nodig, want na het ontbijt trekken we naar Lac de la Haute-Sûre voor een stevige wandeling. Het meer ligt op ongeveer twintig minuten rijden van het domein en is 3,8 km² groot. Je kunt er kajakken, suppen en dus ook – als je echt geen zin hebt om nat te worden – wandelen op een van de verschillende gemarkeerde paden. En dat is éxact wat wij doen. Tip: neem zeker aangepast schoeisel mee, want de wandelingen rond het meer kunnen best pittig zijn. Het grote voordeel? Je wordt meermaals beloond met prachtige uitzichten. Als je zin hebt in nog meer actie, kun je bij Nutchel overigens ook fietsen huren.

We sluiten onze tweede dag af met een barbecue aan onze cabin. Het barbecuepakket bestellen we opnieuw aan het onthaal. We krijgen meer dan genoeg eten mee en de gasbarbecue is makkelijk in gebruik. Zoals ik eerder al aangaf, is er in de keuken van de cabin geen warm water. Om af te wassen moet je het water uit de kraan dus opwarmen op het gasvuur. Ik neem mijn tijd en sta stil bij de luxe waaraan we in ons dagelijks leven zo gewend zijn geraakt.

Zou ik een verblijf bij Nutchel aanraden? Zeker en vast! Het doet me oprecht deugd om geen wifi te hebben en mijn gsm gewoon in mijn zak te laten zitten. En weet je wat ik ontdek? De wereld ontploft écht niet als je eens drie dagen niet bereikbaar bent of niet alles deelt op je sociale media. Mede dankzij het mooie weer, maar ook omdat er zodanig weinig prikkels zijn in de cabin, zitten wij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat buiten. We ontsnappen even aan de gejaagdheid van ons dagelijks leven en beseffen bij het terugrijden dat dat éxact is wat we nodig hadden.

Door Sien Vanneste

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…