Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zó kom je als vrouw toch veilig alleen naar huis ’s avonds​

Olivier
2 min read

Tegenwoordig zijn niet alle plekken in het donker veilig voor vrouwen. Je kent vast wel een paar plekken waar je liever niet ’s nachts doorheen rijd. Een donker weggetje in het bos, of een lange tunnel in het park. Er zou maar iets naars gebeuren! Landelijk doen 24 vrouwen per week aangifte van aanranding of verkrachting. En dit zijn dan alleen de meldingen die de politie binnen krijgt…

Er zijn echter dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je in een vervelende situatie terecht komt. Hieronder 5 tips om als vrouw toch veilig thuis te komen ’s avonds!

Vertrouw op je gevoel

Wanneer je je ongemakkelijk voelt bij het inrijden van een donkere straat, keer dan altijd om. Vertrouw altijd op je gevoel. Better safe than sorry!

Nachtbus

Moet je een keertje tot laat werken? Kijk dan op internet naar nachtbussen. In veel grote steden rijden er ’s nachts bussen. Dit is niet alleen een makkelijke, maar ook een veilige manier om thuis te komen!

Taxi

Kun je het betalen om een keertje ’s nachts met de taxi naar huis te gaan? Doe dit dan ook! Reizen met de taxi is de veiligste manier. Je wordt opgehaald waar je wilt om vervolgens voor je deur afgezet te worden.

Laat mensen weten dat je alleen op pad bent

Laat op dagen dat je al weet dat het een latertje gaat worden, aan je vriendinnen weten dat je ’s nachts alleen terug fietst. Spreek af dat je een berichtje stuurt wanneer je thuis aangekomen bent. Als er dan een keer iets fout gaat, weten je vriendinnen dat ze de politie moeten bellen.

Cursus zelfverdediging

Door het hele land zijn er mogelijkheden voor vrouwen (en voor mannen) om een cursus zelfverdediging te doen. Je leert hier veel van. Dit kan nét het verschil maken wanneer je in een vervelende situatie terecht komt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…