Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kun jij gelukkiger leven

Anja
2 min read

Soms zit je even in een dipje en weet je niet meer hoe je daaruit komt. Iedereen om je heen lijkt zo gelukkig met zijn leven en jij voelt je waardeloos. Hoe komt het toch dat sommige mensen alles lijken te hebben? Iedereen heeft zijn ups & downs, maar sommigen lijken daar makkelijker mee om te gaan dan anderen. Een gelukkig leven begint bij jezelf en met deze 3 tips kun je daar vandaag nog mee beginnen.

1. Optimistisch

We hebben de vraag allemaal wel eens gekregen: is het glas halfvol of halfleeg? Jouw antwoord op deze vraag laat zien hoe je in het leven staat. Zie het glas als halfvol, dan ben je optimistisch en denk je in mogelijkheden. Een van de belangrijkste onderdelen van een gelukkig leven is positief blijven. Zorg ervoor dat jouw glas altijd halfvol is en geniet van het leven.

2. Lach

Dat lachen gezond is weten we allemaal. Humor werkt aanstekelijk. Wanneer je iemand ziet lachen, begin je zelf ook al snel te lachen. Lachen zorgt ervoor dat je ontspant en is daarmee goed voor je gezondheid. Daarnaast krijgt je immuunsysteem een oppepper, omdat lachen het aantal stresshormonen verlaagt. Is er niets grappigs dat jouw lachspieren aan het werk zet? Geen probleem: uit onderzoek blijkt dat ook ‘nep’- lachen bijdraagt aan het geluksgevoel.

3. Leef met de dag

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je veel zorgen aan je hoofd hebt. Probeer met de dag te leven, geniet van het heden, het moment waar je je op dit moment in bevindt. Leef alsof er geen morgen bestaat.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…