Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo ontmasker je een psychopaat, herken de 10 tekens

Bram
3 min read

Psychopaten zijn niet altijd de koelbloedige moordenaars die je ziet in horrorfilms. Integendeel, psychopaten vind je overal. Ze bekleden vaak hoge posities in onze maatschappij en komen erg charmant en spontaan over. Toch zal je merken dat iets niet pluis is, psychopaten zijn manipulators en deinzen voor niets terug. Hier zijn 10 tekens die je helpen om een psychopaat te ontmaskeren.

1. Ze zijn charmant, spontaan en intens

Psychopaten zijn erg charmante mensen. Ze stellen zich voor als mensen die het gemaakt hebben of ze wekken sympathie op met verhalen over hun tegenslagen. Hoe dan ook, ze weten je makkelijk rond hun vinger te winden.

2. Ze hebben vaak een hoge functie in bedrijven en de politiek

De meeste psychopaten bekleden hoge functies. Ze zijn zelfs erg nuttig in kapitalistische bedrijven waarin geld belangrijker is dan het welbevinden van werknemers of de impact op het milieu. Ze hebben er dan ook geen moeite mee om iemand te ontslaan of milieurampen te veroorzaken.

3. Ze hebben geen schaamte of schuldgevoel

Hun hersenen kunnen gewoon geen schaamte of schuld voelen.

4. Ze liegen en willen kost wat kost winnen

Psychopaten zijn geboren manipulators en zullen er alles aan doen om te winnen. Het zijn pathologische leugenaars en ze deinzen voor niets terug.

5. Ze zijn vaak intelligent

Sommige psychopaten hebben een hoog IQ, en dat maakt hen nog gevaarlijker. Het zorgt er ook voor dat ze niet door de mand vallen.

6. Ze kunnen een ander niet liefhebben

Psychopaten kunnen zelf geen liefde voelen. Toch gebruiken ze vaak liefdevolle gebaren als manipulatietechniek om hun doel te bereiken.

7. Ze kunnen goed vertellen

Psychopaten zijn meesters in de woordkunst. Het zijn goede verhaalvertellers en ze zullen je entertainen en intrigeren.

8. Ze zeggen nooit sorry

Omdat ze vinden dat ze nooit verkeerd zijn en ook geen schuldgevoel hebben zullen ze zich nooit excuseren. Zelfs als je bewijst dat ze verkeerd waren zullen ze je niet geloven.

9. Ze zijn snel verveeld

Een psychopaat heeft constant nieuwe prikkels nodig. Dat komt omdat ze weinig stress voelen en snel verveeld zijn. Ze vertonen vaak roekeloos gedrag zoals drank- en druggebruik.

10. Ze kunnen er zelf niet aan doen

Psychopaten hebben andere hersenen dan gewone mensen. Er bestaat tot nu toe geen therapie voor psychopaten. Je kan het daarom eigenlijk als een handicap bekijken. Ken jij een psychopaat? Hou dan afstand, het is de enige manier om jezelf te beschermen!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…