Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo slaap je beter als het te warm is

Bram
3 min read

Als het te warm is in je slaapkamer lukt het maar moeilijk om in slaap te vallen. Laat de hitte je niet langer wakker houden en lees deze tips!

1. Neem een koude douche

Na een koude douche zakt je lichaamstemperatuur aanzienlijk. Je hoeft geen ijskoude douche te nemen, gewoon iets kouder dan wat je gewoon bent. Zo koelt je lichaam even af waardoor je genoeg tijd hebt om rustig in slaap te vallen.

2. Ga naakt slapen

Warme zomernachten zijn het ultieme excuus om zonder pyjama te slapen. Frisse lucht kan makkelijker bij je huid komen en je lichaam kan beter afkoelen. Probeer het maar eens, naakt slapen maakt echt het verschil!

3. Een verkoelend oogmaskertje, iets voor jou?

Bij de apotheek kan je een verkoelend oogmaskertje kopen voor hete nachten. Je brengt het maskertje aan voor je gaat slapen, de verkoelende eigenschappen zullen je de hele nacht een koel gevoel geven.

4. Gebruik een ventilator

Een ventilator maakt je slaapkamer niet echt koeler maar het voelt toch een stuk frisser. Voor een optimaal effect kan je je haar nat maken en de ventilator naar je toe trekken. Omdat je haar nat is zal het nog sneller afkoelen en dan ben jij vlug in dromenland.

5. Koude voeten kunnen wonderen doen

Dit is een tip voor extra hete nachten. Je kan je voeten koel houden door natte sokken aan te trekken en de ventilator naar je voeten te richten. Als je koude voeten hebt koelt heel je bloedsomloop af. Het is de beste manier om lekker te verkoelen! Vind je die natte sokken geen goed idee op je matras? Een voetbatje kan ook wonderen doen, maar het effect is helaas tijdelijk.

6. Lees jezelf in slaap

Door te lezen richt je je aandacht weg van de warmte. Kies bij voorkeur voor een saai boek, eentje waarvan je weet dat je snel zal indommelen.

7. Ga onder een dun laken liggen

De meeste mensen hebben ’s nachts graag een deken over zich heen, zelfs als het snikheet is. Trek je donsdeken uit je hoes zodat je onder een dun laken kan slapen

8. Haal een frisse neus

Zet alle ramen open of ga buiten slapen. Heb je een overdekt balkon of een overdekt terras in je tuin? Ideaal, leg hier je matras neer en je zal het onmiddellijk koeler hebben. Let wel op voor de muggen en gebruik een muggennetje!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…