Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo slecht is je grote boodschap ophouden

Olivier
2 min read

Voor veel mensen is ontlasting nog steeds een onderwerp waar ze niet graag over praten. Ze proberen het zoveel mogelijk voor andere mensen te verbergen. Het is natuurlijk ook wel een beetje gênant wanneer je op het toilet op het werk een vervelende geur achterlaat, al helemaal wanneer mensen jou net naar buiten zien lopen. Uit onderzoek blijkt nu echter dat het slecht voor je gezondheid is om je grote boodschap op te houden. Het kan zelfs gevaarlijk zijn!

Een Amerikaanse gastro-enteroloog ,genaamd Dr Kyle Staller, behandelt problemen wat betreft obstipatie. Hij komt veel vrouwen tegen die hun grote boodschap vaak ophouden. Hij noemt dit verschijnsel zelf: “darmverlegenheid”. Hij vertelt dat het lichaam bedoeld is om afval op een effectieve manier te verwijderen, niet om het op te houden.

Slecht voor je bekkenbodem

Wanneer je namelijk langere tijd een grote boodschap ophoudt, kan je lichaam gaan denken dat dit normaal is. Hierdoor kun je problemen krijgen met je bekkenbodem, wat vervolgens kan leiden tot het vertragen van de dikke darm. Dit wordt een ‘bekkenbodemdisfunctie’ genoemd en is niet dodelijk, maar kan in het ergste geval wel leiden tot chronische verstoppingen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Ons advies: houd die grote boodschap niet op!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…