Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo word je 7 X productiever op het werk

Bram
3 min read

Wil jij ook meer uit je dag halen? Met deze eenvoudige tips wordt je een stuk productiever op je werk. Je zal merken dat je op het einde van je werkdag nog genoeg tijd over hebt om je te ontspannen!

1.Maak een to-do lijstje – maar doe het goed

Een to-do lijstje maken is moeilijker dan het lijkt. Je mag jezelf ook niet te veel werk geven. Splits grote taken op in kleine taken en evalueer de taken die voorrang krijgen. Niets brengt meer voldoening dan het doorstrepen van afgewerkte taken. Hou jezelf gemotiveerd.

2.Verplicht jezelf om een pauze te nemen

Je denkt misschien dat je echt aan je bureau moet blijven zitten, maar het is belangrijk om te beseffen dat je af en toe een pauze verdient. Meer zelfs, mensen die af en toe pauzeren zijn effectiever dan mensen die dat niet doen. Een pauze mag maximum 17 minuten duren. Werk telkens 52 minuten en neem nadien een pauze van 17 minuten, zo blijf je het productiefste.

3.Praat met andere mensen

Als je af en toe met je collega’s een praatje maakt zal je gelukkiger worden en harder werken. Meer zelfs, collega’s die af en toe samen lachen zijn veel productiever. Het vermindert stress, het verhoogt je zelfvertrouwen en het geeft je extra motivatie om je best te doen.

4.Ruim je werkplaats op

Je spendeert veel tijd op je werkplaats dus de kans bestaat dat het wat rommelig is. Hoe meer voorwerpen in je werkplaats liggen, hoe meer stimuli je hersenen te verwerken krijgen. Je beseft het misschien niet, maar al die objecten vechten voor aandacht in je hersenen. Elimineer alle rommel, zo zal je minder afgeleid worden.

5.Doe een middagdutje

Meer en meer bedrijven richten ruimtes in waarin werknemers een middagdutje kunnen doen. De voordelen van een middagdutje zijn dan ook niet min. Na een dutje van 20 minuten voel je je alerter, creatiever en productiever.

6.Ga sporten tijdens de middag

Heb je geen zin om te slapen? Tijdens de middag kan je ook even sporten om je productiviteit te stimuleren. Ga even lopen of wandelen, de buitenlucht zal je deugd doen en na het sporten kan je met een schone lei opnieuw beginnen.

7.Eet een gezonde snack

Door iets gezond te eten, een banaan of een kom muesli bijvoorbeeld, krijg je meer energie. Je bloedsuikerspiegel blijft stabiel en dat voorkomt een energiedip in de namiddag. Mensen die regelmatig fruit en groenten eten zijn bovendien creatiever, nieuwsgieriger en gelukkiger dan mensen die dat niet doen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…