Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 manieren om in no time je zomervakantie bij elkaar te sparen

Olivier
2 min read

Zomervakantie? Dat duurt toch nog even? Dat mag misschien wel zo zijn, maar toch kan het geen kwaad om nu alvast een idee te hebben van hoeveel geld je bij elkaar moet sparen. Daarom hebben wij voor jullie 4 manieren om binnen no time je zomervakantie bij elkaar te sparen. Bedankt ons later maar!

Doe goede research

Wat voor vakantie wil je? Met vrienden? In het binnenland of juist naar het buitenland? Hoelang kan je op vakantie? Als je al deze vragen kunt beantwoorden, dan is het handig om een dag de tijd te nemen om onderzoek te doen. Hoeveel geld heb je ongeveer nodig voor deze vakantie en is dat reëel?

Maak een plan

Je vakantie helemaal uitgestippeld? Weet je precies hoeveel geld je moet sparen? Open dan een aparte spaarrekening alleen voor de zomervakantie. Ga je met een grote groep op vakantie? Dan kan je ook samen sparen. Bij veel banken kun je gemakkelijk een gezamenlijke (online) rekening openen.

Spaarpotjes met een reden

Heb je weleens gehoord van een ‘swear jar’? Dit is een spaarpot die vaak voorkomt in de VS. Het werkt heel makkelijk. Elke keer als iemand een scheldwoord gebruikt, moet diegene een klein bedrag in de pot doen. Deze straf heeft natuurlijk als eerste doel het verminderen van vloeken, maar daarnaast kan dit geld natuurlijk ook handig van pas komen bij bijvoorbeeld een zomervakantie. Wees creatief en maak bijvoorbeeld een ‘te laat kom’ pot of een ‘verslaap’ pot.

Spaarpotjes met een klok

De meest efficiënte manier van sparen is natuurlijk een vast bedrag per maand of per week aan de kant zetten. Dit kan gemakkelijk met online bankieren, maar dit kun je ook zelf doen. Stop wekelijks of maandelijks een vast bedrag in je spaarpot, zo heb je goed zicht over hoeveel geld er binnenkomt!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…