Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 tips om altijd te krijgen wat je wilt

Anja
2 min read

Het is heel handig als je anderen kunt laten doen wat jij wilt. Als je bijvoorbeeld opslag weet te krijgen bij je baas of als je je partner kunt laten inzien dat het niet jouw beurt is de vuilniszak buiten te zetten. Hieronder 4 strategieën die je kunnen helpen om altijd te krijgen wat je wilt:

Imiteer, maar overdrijf niet

Als je iemands manieren na-aapt (op een subtiele manier), heb je een van de krachtigste vormen van overtuiging te pakken. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken.

Verander de context

Als je mensen naar je standpunt wilt overhalen, probeer de context dan eens te veranderen. Als je de context verandert, probeer je mensen over een onderwerp of een mening te laten denken op een manier die voor jou voordelig is.

Gebruik minder argumenten

Het lijkt zo logisch: degene met de meeste, goede argumenten wint het debat. Toch lijkt het tegendeel eerder waar. Uit een aantal onderzoeken blijkt dat hoe meer argumenten mensen moeten aanvoeren om een idee te ondersteunen, hoe minder waarde ze aan elk daarvan toekennen.

Maak je tegenstander moe

Een uitgerust iemand is moeilijker te overtuigen. Sla dus toe als de mentale energie van je tegenstanders op zijn eind loopt.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…