UGent: ‘Amper 17 procent van de Belgen ervaart nog levensvreugde’
De lockdown is slecht voor onze mentale gezondheid. 30 procent van de Belgen is ongelukkig en amper 17 procent ervaart nog echte levensvreugde, blijkt...
Inhoud
Voel je je moe, futloos en slap? Zou je soms wat meer energie kunnen gebruiken? Volg deze tips en zo krijgt je energielevel zeker een boost!
De hoeveelheid energie die je hebt, is voor veel dingen belangrijk. Je energieniveau bepaalt bijvoorbeeld je werkvermogen, je concentratievermogen en je humeur! Hoe meer energie, hoe meer je kunt doen en hoe meer je uit het leven kunt halen!
Als je in de ochtend beweegt, zorgt dat meteen voor energie en gedurende de dag vebrand je twee keer zoveel calorieën. Je hoeft natuurlijk geen 2 uur te sporten ’s morgens. Maak een kleine ochtendwandelingen, doe enkele stretch oefeningen, ga met de fiets naar het station, parkeer je auto verder weg, … Deze simpele vormen van beweging zullen er toch voor zorgen dat je meer energie hebt!
Je hebt het waarschijnlijk al veel gehoord, maar water drinken is echt belangrijk! Als je te weinig water drinkt, droogt je lichaam uit en daardoor word je moe en sloom. Drink dus bijvoorbeeld na je ontbijt een glas water en zorg ervoor dat je gedurende de dag ook minstens 1 liter water drinkt.
Als je je ontbijt overslaat, krijgt je lichaam geen brandstoffen in de ochtend. Daardoor begin je minder energiek aan de dag. Goed ontbijten zorgt ervoor dat je suikerspiegel stabiel blijft. Door een stevig ontbijt krijg je de energie om tot de middag goed te presteren, dit zowel op lichamelijk als intellectueel vlak. Zonder ontbijt wordt je lichaam sneller zwak.
Wees positief. Als je met negatieve gedachten aan je dag begint, geeft het minder energie om door te zetten. Zie het leven niet als een strijd. Probeer te genieten van de kleine en fijne dingen in het leven. Dat geeft je meteen meer energie. Probeer ook meer te lachen: lachen is goed om je problemen te relativeren en je wordt er bovendien ook scherper en gezonder van. Tijdens een lachbui worden enforfinen aangemaakt en afweercellen die virussen uitschakelen. Het aantal stresshormonen in je bloed wordt bovendien ook verlaagd!
De lockdown is slecht voor onze mentale gezondheid. 30 procent van de Belgen is ongelukkig en amper 17 procent ervaart nog echte levensvreugde, blijkt...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon