Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste tips om spullen online te verkopen

Anja
2 min read

Tegenwoordig verkopen en kopen steeds meer mensen spullen online. Het is simpelweg goedkoper en via het internet kun je een enorme hoeveelheid mensen bereiken. Op websites zoals Ebay bijvoorbeeld kun je van alles online aanschaffen, maar tegenwoordig zijn er ook al heel wat Facebookgroepen met als doel spullen te kopen en verkopen. Hoe kun je het nu het beste aanpakken als je online iets wilt verkopen? Hieronder de beste tips om je spullen online te verkopen.

Schrijf zoekinformatie in titel

De zoekmachines van online verkoopwebsites zoeken alleen in de titel. Zet in de titel dus zoveel mogelijk nuttige termen. Denk daarbij als een koper. Waar zoekt een koper op? Op merk, aantal wielen, op kleur of gebruiksjaren. Geef die informatie die het meest relevant is. De rest kun je in de omschrijving vermelden.

Geef veel informatie met gevoel in de tekst

De omschrijving is bij uitstek de plek om in te spelen op het gevoel. Hier kun je aangeven dat jouw kinderwagen altijd is bewonderd, dat er een praktisch, ruim bagagenet onderin zit, dat de zwenkwielen nooit haperden, noem maar op. Sluit vervolgens af met een rijtje interessante informatie, zoals merk, type, kleur, afmetingen, etc.

Goede foto’s

Geen foto’s is geen optie. Zonder foto’s verkoop je veel minder of niets. Met foto’s overtuig je om te kopen. De eerste foto komt bij jouw advertentie te staan in het zoekoverzicht. Maak deze zo duidelijk mogelijk, zodat potentiële kopers op jouw advertentie klikken.

Zoek jouw spullen op in andere advertenties

Doorzoek het internet op vergelijkbare spullen. En bekijk die advertenties. Door te vergelijken zie je waar jij onderscheidend kunt zijn. Heb jij betere foto’s? Meer tekst? Een lagere prijs?

Geef je telefoonnummer

Wil je jouw product verkopen? Zorg dan dat je goed bereikbaar bent. Lees je e-mail vaak en zorg dat berichten niet in de SPAM terechtkomen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…