UGent: ‘Amper 17 procent van de Belgen ervaart nog levensvreugde’
De lockdown is slecht voor onze mentale gezondheid. 30 procent van de Belgen is ongelukkig en amper 17 procent ervaart nog echte levensvreugde, blijkt...
Inhoud
Ben je erg rommelig? Is plannen niet echt je sterkste kant? En is je woning nooit helemaal netjes opgeruimd? Dan hoef je je voortaan niet meer te schamen voor deze eigenschap. Er is namelijk ontdekt dat rommelige mensen veel creatiever en intelligenter zijn!
Als chaoot zit je boordevol ideeën. Een rommelige omgeving is heel goed voor je creativiteit. Hierin kom je los van tradities en heersende normen. Zo kun je weer tot nieuwe, zeer originele, ideeën komen. Jouw geniale plan, is vaak een stuk interessanter en creatiever dan dat van je perfectionistische collega. Op een werkplek waar alles netjes op zijn plek ligt, word je namelijk minder snel geïnspireerd. Hier word je juist weer aangemoedigd om het veilig te houden en behoudend te denken.
Rommelige mensen kunnen zich beter focussen op het gehele plaatje, in plaats vaan een klein detail. Ze verspillen dus niet graag tijd aan onbelangrijke, kleinere zaken. Dankzij deze eigenschap ben je ook nog eens veel avontuurlijk dan je georganiseerde collega. Daarnaast ben je ook niet bang om risico’s te nemen. Je durft dus veel meer en bent spontaan. Zo ben je veel eerder geneigd om nieuwe dingen uit te proberen en anders te denken. Je durft bijvoorbeeld sneller te kiezen voor een onbekend product. Iets wat voor perfectionisten zeer moeilijk is.
Opgeruimde mensen vinden het lastig om te accepteren dat opgeruimde ruimtes niet altijd netjes opgeruimd blijven. Rommelige mensen hebben hier totaal geen last van. Zij weten dat het niet haalbaar is, om altijd een opgeruimde ruimte te hebben. Hierdoor kunnen ze zich makkelijker richten op andere, belangrijkere, zaken.
Toch hebben we ook nog goed nieuws voor de perfectionisten onder ons. Jij geeft weer sneller geld uit aan goede doelen en maakt vaak gezondere keuzes. Zo eet je veel gezonder.
De lockdown is slecht voor onze mentale gezondheid. 30 procent van de Belgen is ongelukkig en amper 17 procent ervaart nog echte levensvreugde, blijkt...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon