Coronacrisis kost Nederland in twee jaar tijd 189.000 banen
Door de coronacrisis verdwijnen er in Nederland in een periode van twee jaar waarschijnlijk zowat 189.000 banen. Volgens berekeningen van de Nederlandse uitkeringsinstantie UWV...
Inhoud
Ben jij onlangs op de luchthaven geweest? Of misschien heb je binnenkort wel een reisje gepland? Dan zal het je ongetwijfeld verbazen dat niet het toilet, maar eigenlijk een heel ander voorwerp op de luchthaven de meeste bacteriën bevat. De bakjes waar je bij de douane al je spullen in legt zijn namelijk echte broeihaarden van bacteriën. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Nottingham en het Finse Nationaal Instituut voor Gezondheid en Welzijn.
Maar hoe komt het dat net die bakjes wemelen van de bacteriën? Dat is eigenlijk vrij logisch: elke dag opnieuw raken duizenden mensen de bakjes aan en deponeren ze er hun jassen, schoenen, handtassen, riemen etc. in.
De bakjes doen het daarmee slechter dan andere onderzochte oppervlakken zoals de toiletten, geldmachine’s of tafeltjes.
De onderzoekers waren in het bijzonder geïnteresseerd in sporen van het rhino-virus, dat verkoudheden veroorzaakt, en influenza A-virus, dat griep veroorzaakt.
Met de studie wilden ze vooral aantonen hoe makkelijk het is om bepaalde ziektes vanuit de luchthaven over de hele wereld te verspreiden.
Toch hoef je voorlopig je reisjes nog niet te schrappen, de meeste ziektemakers kunnen namelijk met een goede handhygiëne gestopt worden.
Was dus voldoende vaak je handen en/of gebruik antibacteriële handgel. Bedek ook steeds je mond tijdens het hoesten, bijvoorbeeld met een zakdoekje.
Bron: NY Times
Door de coronacrisis verdwijnen er in Nederland in een periode van twee jaar waarschijnlijk zowat 189.000 banen. Volgens berekeningen van de Nederlandse uitkeringsinstantie UWV...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon