Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Energie in je glas: dit tomatensapje is dé kickstart van je dag

3 min read

In de populaire pers bulkt het van de artikelen die een gezonde levensstijl promoten. En dat kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Toch heb ik bij veel van die artikelen een bedenking. Ze zeggen allemaal dat je moet bewegen en op je voeding moet letten, maar wekken vaak ook de indruk dat gezond eten een opgave is.

Wonderbaarlijk drankje

Voor alle duidelijkheid: dat is het niet. Met wat planning en aandacht voor eenvoudige recepten en drankjes kun je gemakkelijk tot een gezond eetpatroon komen. Een voorbeeld? Een tomatenkickstartstapje. Dat is supergemakkelijk te bereiden en doet echt wonderen voor je gezondheid en energieniveau.

Een gezondheidsboost

Zelf drink ik het tomatenkickstartsapje minstens één keer per week bij het ontbijt. Ideaal als begin van een drukke dag. Het resultaat? Ik voel me energieker en mijn darmflora krijgt een boost. En zoals je weet uit mijn boek en e-books is een blije en gezonde darmflora cruciaal voor je gezondheid!

Ingrediënten:

  • 2 tomaten met schil
  • 2 kropslabladeren
  • 2 radijsjes
  • 4 peterselietakjes
  • 1/2 citroen, geschild

(voor 2 glazen)

Benodigdheden:

  • Blender

Bereiding:

Alles in de blender en direct serveren!

Lynn De Merlier is osteopaat en voedingsdeskundige met een eigen praktijk in Lokeren. Haar website Goesting in gezondheid is erg populair, net als het gelijknamige boek dat ze begin 2018 uitbracht. In dat boek zoomt ze in op de ingenieuze werking van je darmen en hoe die de spiegel zijn van je lichamelijke én mentale gezondheid. Zin om je te laten begeleiden door een ervaren diëtist? Neem dan gerust contact op voor een afspraak in Lynns praktijk in Lokeren!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…