Shanghai kondigt einde van lockdown aan
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Inhoud
Weet jij – alweer – niet wat te koken? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Ik eet zo graag’ van Pascale Naessens te delen.
Pascale Naessens is auteur van verschillende kookboeken, waarin de focus telkens ligt op eenvoudige en gezonde recepten. In haar nieuwe boek ‘Ik eet zo graag’ brengt ze een statement dat gezond eten ook gewoon lekker is. Naessens’ kookfilosofie gaat niet om wat je niet mag eten, maar wél over graag eten en volop genieten. ‘Ik eet zo graag’ ligt sinds eind augustus in de winkels. Voor degene die nog twijfelen, hieronder delen we drie recepten. Smakelijk!
Benodigdheden
• 1 grote aubergine (400 g)
• 1 pakje halloumi (200 g)
• 60 g walnoten
• Grote handvol bladpeterselie (30 g)
• Sap van ½ citroen
• 2 knoflookteentjes
Bereidingswijze
Benodigdheden
• 1 varkenshaasje (300-400 g)
• 1 bundel groene asperges
• 100 g prinsessenboontjes
• Krulpeterselie (afwerking)
Voor het sausje:
• 3 cm gember
• 1 grote sinaasappel
• 2 eetlepels milde mosterd
• 3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Tip!
Gebruik om je varkenshaasje te bakken kokosvet of boter; die vetten kunnen hogere temperaturen aan zonder te verbranden. Kleur het vlees eerst op een hoog vuur, ongeveer 5 minuten aan elke kant, verlaag vervolgens het vuur en laat het, afhankelijk van de dikte, nog 8 tot 10 minuten bakken als je het vlees rosé wilt, of nog iets langer als je het helemaal doorbakken wilt. Houd het vlees goed in de gaten en overgiet het regelmatig met het bakvet. Laat het vlees een paar minuten rusten, weg van het vuur, voor je het in plakjes snijdt, zodat de sappen zich weer kunnen verdelen over het vlees (anders verlies je te veel vleessap).
Benodigdheden voor een klein taartje van vier porties
• 125 g verse frambozen
• 120 g Philadelphia
• 1 groot ei
• 1 of 2 eetlepels suiker (xylitol of erythritol)
• 8-tal gevriesdroogde frambozen (zie tip)
Voor de bodem:
• 40 g havermout
• 60 g macadamianoten
• 20 g kokosvet
Nodig: bakpapier en bakvorm met een diameter van 16 cm
Bereidingswijze
Tip!
Het is mooier en lekkerder als de frambozenstroop niet helemaal door het deeg gemengd is, zodat de cheesecake niet helemaal egaal roze kleurt, maar alleen hier en daar roze is. Voeg daarom de stroop in dotjes toe en roer een paar keer met de achterkant van een lepel erdoor, zodat de stroop wel verdeeld is over de taart maar niet helemaal gemengd.
Tip!
Vriesdrogen is een techniek waarbij al het water uit het fruit wordt gehaald door het eerst te bevriezen. Daardoor wordt het fruit of worden de groenten licht, droog en knapperig . De smaak is een beetje anders, eerder intenser. Niet alle gevriesdroogde groenten en fruit zijn gemakkelijk te vinden, maar gevriesdroogde frambozen meestal wel. Ze zijn ideaal om desserts mee af te werken.
Tip!
Eet je keto? Vervang de havermout dan door amandelmeel.
“Het normale leven zal vanaf juni hervatten.” Dat zei Zong Ming, de onderburgemeester van de Chinese stad Shanghai, op een persconferentie. Maar is de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon