Hongarije keurt als eerste EU-land Russisch vaccin goed
Hongarije heeft als eerste land in de Europese Unie het gebruik van het Russische Spoetnik V-vaccin goedgekeurd. Daarmee omzeilt Boedapest het Europees Medicijnagentschap. Premier...
Inhoud
De wereld wordt steeds individualistischer. Hoe begin je vandaag de dag nog een goed gesprek met iemand die je niet kent?
Doe je niet anders voor dan je bent. Als je onverwacht uit de hoek komt, kan iemand dat als snel als ‘eng’ opvatten. Dat is wel subjectief; het hangt van de context af. Op een feestje gelden andere normen dan bijvoorbeeld op een bankje in het park.
Als je gesprek niet meer inhoud heeft dan: ‘Hallo-alles-goed-ja-met-jou’ dan is het niet bepaald kleurrijk. Een goed gesprek loopt niet vast. Je kunt best zoeken naar woorden, maar het mag geen ongemakkelijke stiltes opleveren. Het weer is een behoorlijk cliché, maar wel effectief. Iedereen vindt daar wel iets van. Of muziek, vakantie, feestjes etc. Pas op met taboes; dat is geen slimme start van een gesprek. Dat kan later, maar niet aan het begin. Je weet niet hoe de ander daarover denkt.
Jezelf openstellen is van groot belang. Dit geldt voor zowel je verbale houding als je non-verbale houding. Met non-verbale communicatie – benen, handen, armen, gezichtsuitdrukking – zeg je meer dan je denkt! Als je met je armen over elkaar zit, geeft dat een gesloten houding aan. Als je vriendelijk kijkt, roept dat positieve reacties op. Probeer het maar eens!
Een open verbale communicatie maakt een wereld van verschil. Als je steeds gesloten vragen stelt, krijg je ook gesloten antwoorden. Je bent dan meer met een interview bezig, dan een kleurrijk dialoog. Stel dus open vragen. Vang van je gesprekspartner op waar hij of zij enthousiast van wordt. Daar kun je op inspelen.
Het beste gesprek ontstaat als je het niet forceert. Mocht het met deze tips alsnog niet lukken; geen paniek. Als iemand echt niet wil, ga je gewoon met iemand anders het gesprek aan. Potentiële gesprekspartners zijn er genoeg!
Hongarije heeft als eerste land in de Europese Unie het gebruik van het Russische Spoetnik V-vaccin goedgekeurd. Daarmee omzeilt Boedapest het Europees Medicijnagentschap. Premier...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon